Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible


portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible12

Nord i sud

Tendra història d’amor en un context industrial, dominat per la lluita obrera, les vagues i els disturbis socials. La Margaret simbolitza el sud, la tradició, el món rural, la tranquil·litat i la vida plàcida i harmoniosa. En John simbolitza el nord, la modernitat, la indústria, les fàbriques i el treball dur. Aquests dos mons es troben i col.lisionen.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe12

Sant Jordi cada dia de l'any

Després de la diada de Sant Jordi podem seguir comprant llibres, agafar-los en préstec a la biblioteca, llegir-los,  apuntar títols a la nostra llista de "pendent de llegir", augmentar la pila de la nostra tauleta de nit… Recomanacions de novel.les, perquè  Sant Jordi sigui cada dia de l’any.

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen12

Antojo de violetas

Interessant i sorprenent. M'ha semblat curiós com les receptes anaven en sintonia amb els capítols. Un final inesperat (almenys per mi). M'ha agradat molt! El recomano.

Recomanació feta per Lidia.

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta


Infantil

Dectectiu Samsó. Acompanya el detectiu Samsó en aquesta aventura plena d’enigmes i jocs visuals. Si vols resoldre tots els reptes, segueix cada rastre i no perdis de vista cap pista.

Juvenil

L'amenaça verda. Novel·la de fantasia heroica ambientada en una època d'atmosfera medieval. 

Música

Diluvio. Tercer disc del grup Tanxugueiras on es qüestionen creences.

Novel·la

Solo humo. Juan José Millás ens convida a reflexionar sobre la importància de la tradició oral i dels contes que ens han acompanyat des dels inicis de la Història fins al nostre present.

Cuina per a famílies estressades. Llibre de receptes que pretén, des de l'humor i el llenguatge planer, aportar eines i solucions per a famílies que es preocupen per l'alimentació.

Prestatge Virtual

Cinema. El cinema emociona. Et fa cargolar-te de riure o glaçar-te la sang a les venes. I, en algunes ocasions, et pot arribar a arrencar el plor. Aquí hi trobaràs des de recomanacions fins a les darreres novetats, pensades per als qui, com a nosaltres, us apassiona el cinema.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura


Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club del Setciències

Bibliosmataró + sostenibles


La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

Deja el plástico: guía para cambiar el mundo. El plàstic que s'acumula als nostres carrers ens ha fet veure la necessitat de trencar amb un model econòmic basat en produir i consumir productes cada cop més barats sense considerar el cost a llarg termini per al medi ambient. Aquest és més que un manual per purgar la pròpia llar de plàstics innecessaris; és una guia per unir-se a un moviment global que afirma que el plàstic simbolitza un món que mai ha valorat prou el medi del què depenem.

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

El nuevo orden verde. Cómo la transición energética cambiará el mundoEl químic i especialista en mercats energètics, Pedro Fresco, reflexiona, en el seu darrer llibre, sobre la Transició Energètica, el procés de trànsit des d'un model basat en els combustibles fòssils a un altre sustentat fonamentalment sobre energies renovables en el qual ens trobem immersos i que donarà lloc a un nou model social, econòmic i geopolític amb transformacions d'enorme envergadura.

Consulta altres recomanacions.

Plans eco en família art, natura i creativitat per a tot l'any. Amb tot tipus de propostes d’activitats per a gaudir en família a casa i a la natura, l’autora ens convida a connectar amb el nostre entorn d’una manera més sostenible i respectuosa amb experiències de primera mà.        

Consulta altres recomanacions.