Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible

portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible10

El mundo en que vivimos

Obra mestra i gran clàssic de la literatura universal.

Augustus Melmotte, banquer d’origen misteriós, s'estableix a Londres. Amoral i sense escrúpols res l’aturarà en el seu camí cap a l’èxit econòmic i social: ni especular amb productes sense valor i estafar els seus inversors,ni forçar a la seva filla a un matrimoni d’interès. 

Crítica àcida, descarnada i implacable del Londres del segle XIX. Una trama, amb moltes subtrames, personatges complexos (i molt realistes) i un llenguatge mordaç,  per retratar l’alta societat i el món intel·lectual, polític, religiós i financer.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe10

Escriptors científics

Ets de ciències o de lletres? Aquests autors desafien la dualitat, aparentment oposada, d'aquesta pregunta. Tots han destacat en el seu àmbit científic, així com en la seva vessant literària. 

La ciència està present a la literatura a través de les temàtiques, els personatges i els autors. Aquesta presència permet utilitzar la literatura per a divulgar la ciència i tot allò que l’envolta.

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen10

Farenheit 451

Els llibres han estat prohibits, i els bombers no es dediquen a apagar focs, sino a encendre'ls per cremar llibres, biblioteques senceres, sovint amb els seus propietaris a dins. En Montag, és un d'aquests bombers, que mai s'ha qüestionat el que fa, fins que coneix a la Clarice, una noia diferent de la resta, a qui li agrada observar, pensar i gaudir de la natura que l'envolta.

Una novel·la sobre la censura, clarament visionària. No penseu, no mireu el que us envolta, no mireu al ulls, uniu-vos al ramat. Fa una mica de por, oi? No estem tan lluny.  

Recomanació feta per Thais Cr (@zoeshiva)

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta

Infantil

Nina i Milo. Un dia de pesca. A tots dos els encanten els pícnics i les galetes de la iaia, res pot sortir malament... o potser sí?! En aquest llibre la història és diferent cada vegada perquè l’aventura la tries tu!

Juvenil

La Llista de les coses impossibles. Una història de somnis i de realitats, de desitjos i de ferides. Una història d'amor i de vida. Una novel·la addictiva, senzilla però profunda alhora.

Música

Moments. Recopilació de vuit cançons compostes en els darrers dos anys, des del primer confinament fins avui.

Novel·la

A la vora de la mar. Un dels relats més commovedors que s'han escrit sobre els efectes de la colonització europea, l'experiència de l'exili i el sentiment de culpa. Una història sobre l'exili, l'amor i la traïció. 

Aprende a respirar. Una àmplia selecció de respiracions terapèutiques que conviden a una pràctica immediata per relaxar-se i tenir més vitalitat i mobilitat amb efectes beneficiosos per a la veu i la parla; per a malalties respiratòries, circulatòries i digestives.

Consum alternatiu. Vivim immersos en l'anomenada societat de consum. L'actual crisi econòmica, però, ha fet replantejar la nostra relació amb el consum i sorgeixen alternatives i dubtes on abans no n'hi havia.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura

Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club del Setciències

Bibliosmataró + sostenibles

La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

La Meva història és la història de moltes noies. Quan Malala Yousafzai tenia quinze anys, va ser atacada pels talibans perquè defensava el dret de les noies a rebre educació. Aquesta obra recull el seu discurs d'acceptació del Premi Nobel de la Pau, pronunciat a Oslo el 2014, en edició bilingüe: en versió original anglesa al costat de la seva traducció al català.

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

La Energía del oleaje: una guía técnica para su aprovechamiento. L'energia de l'onatge és una de les energies renovables amb major potencial. Aquest llibre ofereix una guia tècnica senzilla i accessible amb els principis bàsics i eines avançades per a l'anàlisi de l'aprofitament de les ones en una determinada regió costanera. Els seus continguts relacionats amb les energies renovables i l'eficiència energètica resulten molt útils per a la docència en aquests àmbits.

Consulta altres recomanacions.

Moda sostenible. La indústria de la moda és responsable del 8% de les emissions de CO2, gràcies al màrqueting que ens convida a comprar roba constantment. D’aquesta manera, adquirim roba de mala qualitat que es desgasta ràpidament, la llencem i acabem afectant al medi ambient. A aquest llibre trobaràs les claus per fer un consum conscient i responsable de les peces de moda tot confeccionant teu armari.      

Consulta altres recomanacions.