Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible


portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible14

A casa teníem un himne

La Remei té més de 40 anys, està casada i té un fill, treballa moltes hores a l’hospital i està absorbida per la vida domèstica i professional. La seva germana Marga és tot el contrari: soltera i sense cap projecte vital ni professional que la lligui, encara busca el seu lloc al món. I la mare de totes dues, l’Erne, ja fa més de 15 anys que va instal·lar-se a Itàlia i ha construït una vida nova. Dones distanciades i diferents, amb aspiracions i experiències tan dispars, hauran d’aprendre a entendre’s i a comunicar-se. Secrets familiars, tries vitals i oportunitats perdudes.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe14

Charles Dickens, el gran cronista de l’època victoriana

Considerat el cronista de l'època victoriana i el mestre de la crítica social. Les seves històries han connectat amb generació rere generació al llarg del temps. Charles Dickens ha esdevingut sinònim d'una ciutat i d'un moment històric: el vell Londres del temps de la reina Victòria. Un espai i una època que encara ara, dos segles després, semblen estar més de moda que mai, si ens fixem en la seva presència habitual al cinema, a la televisió, a la literatura i fins i tot a la moda i a la publicitat. 

Et proposem un viatge pel món particular d'aquest escriptor. Ens hi acompanyes?

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen14

Musclos per sopar

Anem resseguint diversos episodis per descobrir que tots els membres de la família viuen amb por i sotmesos a un home autoritari i maltractador.

Un monòleg interior que va in crescendo.

Quin fàstic aquests musclos! Una breu obra mestra.

Recomanació feta per @llegirperviurealtresvides i Tess.

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta


Infantil

A l'altre costat del mar. Dues realitats molt diverses i dos destins que ens fan reflexionar. Àlbum amb dues entrades, es pot llegir en totes dues direccions: l’una del costat de la ciutat i l’altra del costat de l’illa, per mostrar com de preciosos són els nostres oceans i com ens uneixen i com ens poden separar. 

Juvenil

In corpore sano. Un llibre sobre creixement personal, inseguretats i autoestima que omplirà d'aprenentatges al públic més jove. Una novel·la juvenil que parla sobre la importància de la salut física i mental.

Música

The sound of movies. Un ampli repertori de bandes cinematogràfiques. Per moments de relaxació!

Novel·la

Una història per a tu. L'extraordinari relat de la princesa Ka'iulani de Hawaii. Una història real amb desitjos, frustracions, ràbia, esperances i somnis.

La cuina de la memòria. Aliments i receptes per cuidar el teu cervell. 

Prestatge Virtual

Arts escèniques.  Una selecció de recursos per formar-te, conèixer i submergir-te en les arts escèniques, tant per als futurs professionals com per al públic amant d'aquestes disciplines.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura


Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club del Setciències

Bibliosmataró + sostenibles


La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

Economía circular-espiral : transición hacia un metabolismo económico cerrado. Transmet la idea bàsica que no tot es pot reciclar perquè hi ha límits termodinàmics i econòmics, atès que els processos es produeixen en un sistema de “bucle en espiral” que comporta una determinada dissipació mitjançant el seu ús. 

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

Descobrim l'energia. Àlbum magníficament il·lustrat i amb dinàmics diagrames veurem d’on prové l’energia, com ha evolucionat el seu coneixement, des del descobriment del foc als avenços en energia nuclear, i com l’ésser humà ha après a aprofitar-la de maneres diferents per fer que la seva vida sigui més fàcil.

Consulta altres recomanacions.

Viaja vegano. Ens ajuda a viatjar per tot el món fent eleccions que tinguin un impacte directe i positiu amb els animals i el medi ambient.    

Consulta altres recomanacions.