Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible

portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps

#Imprescindible03

Llum d'agost

Llum d’agost és un novel·la magistral amb la que el lector anirà descobrint els fets a partir de diferents interpretacions procedents de diverses veus narratives. Amb una prosa torrencial, de llargues frases i extensos paràgraf, i un vocabulari precís i poètic, amb monòlegs interiors i constants salts temporals, l’autor ens mostra el retrat més cru del Sud americà dels anys 30, marcat per la dura segregació racial i el fanatisme religiós.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe03

Any Gabriel Ferrater

Aquest any commemorem el centenari del naixement del gran poeta, crític, traductor i lingüista català Gabriel Ferrater i Soler. La seva obra "Les dones i els dies", publicada el 1968, és considerat un dels textos més importants de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX.

Consulta altres recomanacions.

#ElsUsuarisRecomanen03

Els Dits dels arbres

La Lourdes ens recomana un viatge a la part més profunda de la ment d'una persona amb problemes mentals.
Durant tota la lectura et trobes immersa en la pell de la protagonista i es podria dir que tal com ho explica, sents, pateixes... el mateix que ella, ho vius intensament. Però fins a l'últim moment, no te'n adones de la pura i crua realitat d'ella i la seva vida. Entendre la capacitat que tenim en situacions dolentes, temps crítics, del que la ment pot fer en contra nostra i de quina manera ens pot destruir.
Text narratiu molt ben explicat, detallat, amb paraules entenedores del nostre dia a dia que fa que ens endinsem de cap a la pell de la Irene.

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta

Infantil

El Gran equip africà. Els animals d'Àfrica han organitzat un partit de futbol! Tant jugadors com aficionats acudeixen amb molta il·lusió a veure-ho. Cada jugador és diferent, però tots són necessaris i molt bons en el camp de joc. 

Juvenil

La pregunta. Una novel·la realista que parla sobre el dol, la diversitat de religions i la imatge idealitzada que projecten les xarxes socials. Sembla que una pregunta costa massa de respondre, fins que troba una ajuda inesperada.

Cinema

Nomadland de Chloé Zhao. Una pel·lícula americana de drama, guanyadora de tres Òscars, que narra la història d'una dona que abandona el seu poble natal per emprendre un viatge per l'oest dels Estats Units. Basada en el llibre Nomadland.

Novel·la

Visita a la senyora Soler. Una de les «novel·les perdudes» de Manuel de Pedrolo, que s’ha mantingut inèdita fins ara. Escrita el 1959, la sexualitat femenina hi és tractada des d’una òptica del tot intolerable per a la moral de l’època.

Mandalas en piedras. Un viatge artístic i meditatiu, que farà aflorar la teva creativitat, ajudant a relaxar-te i a la vegada realitzar meravellosos mandales sobre pedres.

Arts escèniques. Tot el món de l'espectacle al teu abast. Teatre, titelles, circ, òpera, màgia, dansa... Et presentem una selecció de recursos per formar-te, conèixer i submergir-te en les arts escèniques, tant per als futurs professionals com per al públic amant d'aquestes disciplines.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura

Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

La Porta Màgica

Bibliosmataró + sostenibles

La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

Salud con razón: descubre el poder de los alimentos para prevenir enfermedades. Consells mèdics nutricionals de la mà de la doctora Judit Soto autora de @dracookinghealthy amb 30 receptes inspirades en la dieta mediterrània per aprendre a cuidar-nos i combatre les malalties amb la forquilla abans que amb la pastilla.

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

Diseño y gestión de edificios de consumo de energía casi nulo de Francisco J. Rey i Eloy Velasco que ens presenten tots els conceptes englobats dins la construcció d’edificis d’aquestes característiques. És un llibre enfocat als professionals.

Consulta altres recomanacions.

Permacultura: práctica de la horticultura que imita los patrones y las relaciones de la naturaleza d'Andrew Mikolajski. Un llibre que explica com la permacultura possibilita una agricultura sostenible, de futur i no agressiva amb l’entorn.

Consulta altres recomanacions.