Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible


portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible15

La parábola del sembrador

La parábola del sembrador és una novel·la distòpica amb un missatge d'esperança, que ens planteja una reflexió sobre els aspectes més sòrdids que la nostra societat podria assolir. És una mirada cap al nostre interior, cap a l'acceptació del canvi i cap a aprendre a modelar-lo per adaptar-nos.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe15

Franz Kafka

La seva narrativa angoixant i simbòlica va anticipar l'opressió vital del segle XX, perquè l’art, la literatura, ja solen anticipar-se a la vida. La seva influència ha fet que el terme 'kafkià' s'apliqui a situacions socials angoixants i grotesques. També a la topada amb les coses legals, burocràtiques, administratives. I és que Kafka, que es va veure obligat a estudiar Dret per imposició del pare, va optar per convertir el món de les lleis en la seva inspiració. El que diria Thomas Bernhard, que escriure en un ambient poc acollidor pot ser més productiu que no pas tenir-ho tot a favor.

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen15

Fugir era el més bell que teníem

"S'hereta l'exili?... Hi ha certes experiències viscudes pels altres que s'encasten a la pell i apareixen com una serp a cada volta que fem".

Un excel·lent llibre que ens fa reflexionar sobre l'exili sense drames.

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta


Infantil

A l'altre costat del mar. Dues realitats molt diverses i dos destins que ens fan reflexionar. Àlbum amb dues entrades, es pot llegir en totes dues direccions: l’una del costat de la ciutat i l’altra del costat de l’illa, per mostrar com de preciosos són els nostres oceans i com ens uneixen i com ens poden separar. 

Juvenil

In corpore sano. Un llibre sobre creixement personal, inseguretats i autoestima que omplirà d'aprenentatges al públic més jove. Una novel·la juvenil que parla sobre la importància de la salut física i mental.

Música

The sound of movies. Un ampli repertori de bandes cinematogràfiques. Per moments de relaxació!

Novel·la

Una història per a tu. L'extraordinari relat de la princesa Ka'iulani de Hawaii. Una història real amb desitjos, frustracions, ràbia, esperances i somnis.

La cuina de la memòria. Aliments i receptes per cuidar el teu cervell. 

Prestatge Virtual

Arts escèniques.  Una selecció de recursos per formar-te, conèixer i submergir-te en les arts escèniques, tant per als futurs professionals com per al públic amant d'aquestes disciplines.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura


Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club del Setciències

Bibliosmataró + sostenibles


La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

Economía circular-espiral : transición hacia un metabolismo económico cerrado. Transmet la idea bàsica que no tot es pot reciclar perquè hi ha límits termodinàmics i econòmics, atès que els processos es produeixen en un sistema de “bucle en espiral” que comporta una determinada dissipació mitjançant el seu ús. 

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

Descobrim l'energia. Àlbum magníficament il·lustrat i amb dinàmics diagrames veurem d’on prové l’energia, com ha evolucionat el seu coneixement, des del descobriment del foc als avenços en energia nuclear, i com l’ésser humà ha après a aprofitar-la de maneres diferents per fer que la seva vida sigui més fàcil.

Consulta altres recomanacions.

Viaja vegano. Ens ajuda a viatjar per tot el món fent eleccions que tinguin un impacte directe i positiu amb els animals i el medi ambient.    

Consulta altres recomanacions.