Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible

portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible06

Moby Dick

Publicada l’any 1851 i considerada una de les obres fonamentals de la literatura mundial. Narra la història del jove Ismael, que s’embarca en un vaixell balener comandat pel capità Ahab. Aquest personatge viu completament obsessionat a caçar una balena blanca que li va arrencar una cama, en defensar-se al ser atacada. Ahab, carismàtic, impulsiu i dotat d’una forta personalitat arrossegarà a tota la tripulació en la seva carrera de venjança.

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe06

Itineraris criminals: Regne Unit i Irlanda

Irlanda i el Regne Unit aporten a la novel·la negra les seves tradicions més ancestrals i una renovació del gènere de la mà d’escriptors i escriptores coneixedores de les debilitats de l’ànima humana.

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen06

Flors per a l'Algernon

Flors per a l’Algernon m’ha fet somriure, però també m’ha fet sentir tristesa i ràbia, impotència i vergonya. La novel·la està escrita amb un realisme colpidor i ens interpel·la perquè a tots ens ve al cap algú tan franc i tendre com en Charlie, però també la manera com el tractem nosaltres i la resta de la societat. Un relat colpidor i impactant. Recomanació de la Meritxell.

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta

Infantil

A jugar!: un llibre per mirar i tocar. Un llibre pensat pels més menuts de la casa amb formes per resseguir, textures per tocar i moltes més coses per mirar. 

Juvenil

Aquí és on tot comença. Novel·la on parla del dol, els problemes familiars o la falta d’autoestima, però sobretot tracta les conseqüències de “ser diferent”. Una lectura fluïda, divertida, punyent, poètica i dinàmica. 

Música

A.M jazz de Jim Noir. Cinquè llançament de llarga durada del cantant i compositor britànic que compta amb aparicions convidades de Phil Anderson i mark Williamson. 

Novel·la

Auschwitz, ciutat tranquil·la: deu contes. Novel·la que ens ofereix deu contes seus, emmarcats per dos poemes: dotze textos —la majoria inèdits en català— que abracen gairebé trenta anys i que ens mostren angles sorprenents sobre la major tragèdia col·lectiva del segle XX.

Com sobreviure a les xarxes socials: secrets del #socialmierder. Consells, recomanacions, casos d’èxit, exemples curiosos, confessions i freaksecrets d’una #socialmierder que viu 12 hores al dia a les xarxes.

Cultura Popular. En aquest apartat recollim els esdeveniments més característics de la cultura popular catalana, però també de l'Estat espanyol i d'arreu del món. Danses, música, festes i tradicions que s'han mantingut al llarg dels anys perquè les coneguis i en gaudeixis.

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura

Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club dels Superagents Lectors

Bibliosmataró + sostenibles

La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

La Gestión del agua: implicaciones de la participación de expertos y ciudadanos. Una exploració dels fonaments de la participació de les comunitats en la gestió de l'aigua, a través d'un estudi de cas i altres exemples.

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

Las Energías renovables marinas y la riqueza potencial de los océanos: ¿un mar de dudas o un mar de oportunidades? de Montserrat Abad. Las energies renovables marines s’estan investigant ja que que es podrien aconseguir molts beneficis en l’àmbit internacional.

Consulta altres recomanacions.

Un hogar sostenible: consejos, sugerencias y proyectos prácticos para crear un hogar más ecológico de la bloguera Christine Liu que ens ofereix consells per reduir el nostre consum de plàstic, cultivar un jardí d’aromàtiques o reciclar mobles vells.                                             

Consulta altres recomanacions.