Novel·les recomanades

Excel·lents novel·les actuals o ja clàssiques de lectura imprescindible


portada de llibre

Les imprescindibles: les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps 

#Imprescindible11

Una educació

Una educació és una novel·la autobiogràfica de l’escriptora americana Tara Westover. En quest llibre, Tara ens narra el seu procés de creixement personal al llarg de la seva infantesa i adolescència dins una família mormona fonamentalista. Una autobiografia dura, sincera, en la qual l’autora narra la seva infantesa a les muntanyes d’Idaho

Consulta altres recomanacions.

Ens parlen de: intensius de riquesa literària

#EnsParlenDe11

Inspiradores: Montserrat Abelló

Montserrat Abelló és considerada una autora fonamental per a la poesia i la traducció catalanes de la segona meitat del segle XX. Entre les seves obres més importants destaquem els llibres de poesia Vida diària (1963), Foc a les mans (1990), Dins l'esfera del temps (1998) o Memòria de tu i de mi (2006). També  va traduir poetesses anglosaxones i feministes com Sylvia Plath, Anne Sexton i Adrienne Rich. Va obtenir guardons rellevants com ara La Creu de Sant Jordi (1998), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2008), i el Premi Nacional de Cultura (2012), entre d’altres.

Consulta altres recomanacions.

Recomanacions dels nostres usuaris

#ElsUsuarisRecomanen11

El Festí de Babette

Breu, no sobra cap paraula, descripció o personatge. Tot es conjunta fins al final. On guanya la generositat després d'un àpat digne de reis. 

Cuinar és un art sovint exclusiu als privilegiats.

Recomanació feta per Lourdes (@lourdestorrico)

Consulta altres recomanacions.

Les Biblioteques de Mataró et proposem...

Una selecció de recomanacions des d'una mirada experta


Infantil

Chu-chu, silba el tren. Viatge d'una nena per diferents hàbitats on interaccionarà amb els diversos animals que s'anirà trobant.

Juvenil

Com la bogeria em va explicar el món. Una aventura espectacular on la protagonista podrà veure la fina línia que separa la realitat de la bogeria absoluta. 

Pel·lícula

Blach phone. Pel·lícula de terror sobrenatural. Emocionalment captivadora.

Novel·la

El Fabricant de records. Un viatge fascinant i ple de peripècies del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli, que en les primeres dècades del segle XX, amb la seva bicicleta, recorre el país.

Hola, ansietat!: les claus per comprendre-la i transformar-la. Una lectura que et proporciona una informació molt valuosa i busca protegir-te davant l'ansietat.

Salut. Tenir una vida saludable influeix de manera molt directa a la teva qualitat de vida. Tot i que depèn, en bona part, del teu estil de vida i dels teus hàbits diaris. 

Et recomano...

Les propostes dels nostres usuaris i dels Clubs de lectura


Club Gomet Blau

Club Gomet Vermell

Club del Setciències

Bibliosmataró + sostenibles


La sostenibilitat és satisfer les necessitats del present sense posar en risc la satisfacció de les generacions futures (informe Bruntland). Amb l’objectiu de donar resposta a aquest repte global es van marcar els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible, disset fites que van fixar les Nacions Unides a escala mundial per poder incloure en les polítiques accions concretes que permeten millorar el canvi climàtic, la desigualtat econòmica, la innovació, el consum sostenible, la pau i la justícia, entre altres prioritats mundials. 

Descobreix l’ampli fons relacionat amb la sostenibilitat i el medi ambient que tenim disponible a les Biblioteques de Mataró. Caminem junts per promoure un canvi d’hàbits més sostenibles i unes societats més justes!

ODS

Mujeres de ciencia: 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo. Les 50 dones representades a aquesta obra pertanyen a totes les èpoques històriques. Iniciarem un viatge per les contribucions a la ciència en les seves àrees d’investigació d’aquestes dones inspiradores a través d’il·lustracions i infografies.      

Consulta altres recomanacions.

Energies renovables

AntropOcéano. Cuidar los mares para salvar la vida. Aquesta jove però ja reconeguda oceanògrafa  andalusa ens mostra, d’una manera clara i amena, els problemes del mar, què els ha provocat i les accions positives que s'estan duent a terme per a remeiar-los. Un llibre imprescindible per entendre perquè l’oceà pot esdevenir el nostre millor aliat per a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Consulta altres recomanacions.

Vivir mejor con menos: trucos para simplificar tu vida y aumentar tu benestar. Una guia que ens ofereix diferents recursos per gaudir d’un estil de vida deixant enrere el que no és essencial, creant nous hàbits més ecològics i senzills.

Consulta altres recomanacions.