Objectius de Desenvolupament Sostenible

El 25 de setembre de 2015 va ser aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, amb els objectius d’erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i posar fre al canvi climàtic, entre altres. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per a assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible. L’Agenda es desplega mitjançant un sistema de 17 objectius de desenvolupament sostenible concretats a través de 169 metes. 

Les Biblioteques de Mataró ens comprometem amb els ODS i promovem accions per fomentar la seva difusió i coneixement amb l’objectiu d’aconseguir tots junts un món més just, sostenible i solidari.

Apropa’t als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través d’aquesta selecció de documents. 

Criada. Stephanie Land inicia  l'aventura d'emancipar-se i  inciar estudis univeristaris però aquesta situació queda trencada quan es queda embarassada als 28 anys. Comença una lluita per poder aconseguir una feina que li permeti gestionar aquesta nova situació amb els estudis. Acaba trobant una feina en el sector de la neteja: treballs precaris, sous irrisoris, una història que ens mostra les  debilitats de la societat mitjana alta d'Estats Units i la realitat d'estar al seu servei.

El oprobio del hambre de David Rieff. Serem capaços de proporcionar aliments a nou mil milions de persones (dos mil més que avui) en 2050? Científics, polítics i personalitats del món de l'ajuda internacional creuen possible la fi de la de la desnutrició massiva en un termini de dues dècades.