Projectes educatius

Les Biblioteques de Mataró ofereixen una àmplia oferta de serveis i activitats específiques adreçades als centres d’ensenyament de la ciutat, amb la intenció de donar suport a l’educació en tots els seus nivells, així com la formació continuada de totes les persones.

Podeu consultar diversos catàlegs:

Sant Jordi a les escoles

nens i nenes mirant llibres al carrer

Biblioteca a Cel Obert

Les biblioteques de Mataró i la Direcció d'Ensenyament de l'Ajuntament de Mataró us proposen que aquest any organitzeu una Biblioteca a Cel Obert a la vostra escola.

Busqueu un espai exterior amb encant per crear un món de descoberta de llibres. és una activitat adreçada a grups d’escoles bressol, escolars d'educació infantil i primer cicle d'educació primària. 

Seguiu aquests passos:

  1. Descobriu idees per organitzar la vostra Biblioteca a Cel Obert en aquest document.
  2. Feu la vostra petició de lots de llibres en aquest formulari.
  3. Recolliu els lots a les biblioteques.

No us oblideu de penjar fotografies a les xarxes socials i explicar la vostra experiència amb l'etiqueta #santjordiescoles2021.

foto de la persona que realitzarà l'activitat

Enredant Sant Jordi

A en Lluís Farré i la MOn Mas els agraden les històries esbojarrades i jugar amb les paraules. Us animeu a crear històries amb aquest parell?

Us proposem aquesta activitat virtual pel canal Youtube de Biblioteques de Mataró des d’on podeu veure i escoltar una història inacabada que ens proposen sobre Sant Jordi.
Junts podeu imaginar el final d’aquesta història: podeu compondre-la i descompondre-la, arriscar-vos a inventar, enredar i desafiar l'absurd.

Ens voleu fer arribar les vostres aportacions? Amb les propostes rebudes la MOn i en Lluís imaginaran un final divertit i esbojarrat. Hi voleu participar? 

Aquí teniu les instruccions

Descarregueu-vos el PDF per emplenar

Envieu-nos les respostes amb el formulari