Biblioteca social


Les biblioteques volen prestar servei a totes les persones, i treballen perquè l'accessibilitat, la convivència i l'aprenentatge superin totes les barreres possibles. Els fons de les biblioteques inclouen documents per a persones amb alguna discapacitat visual. Les biblioteques també es mouen i si cal es desplacen a escoles i domicilis, i participen en projectes engrescadors encarats a la millora de la lectura i la cohesió social.

Lecxit. L'acompanyament en el gust per la lectura


LECXIT  és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La lectura es treballa de forma lúdica i amena gràcies a una persona voluntària i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que hi participen. Si vols encomanar el teu gust per la lectura a un infant, demana-ho aquí.


Biblioteca a casaNecessites que et fem arribar al teu domicili els llibres, revistes, pel·lícules, música... que t’agradin?

Si tens dificultats de mobilitat i no pots venir a la biblioteca, les Biblioteques de Mataró i la Creu Roja Mataró – Sant Andreu de Llavaneres ens oferim a portar-te’ls  a casa.
Contacta amb les Biblioteques de Mataró trucant per telèfon al 93 741 29 20 o 93 702 28 13 o enviat un correu electrònic a b.mataro.pf@diba.cat o b.mataro.ac@diba.cat

#ConnectemJaDona el teu ordinador antic i regala educació.

Biblioteques de Mataró som Labdoo Hub. Som centres receptors de dispositius informàtics en desús i a través de la xarxa global col·laborativa Labdoo.org donem una segona vida als portàtils o tauletes i els fem arribar a entitats que ho necessitin.

Porta els dispositius directament o demana informació a les Biblioteques de Mataró.

Biblioteques inclusivesL'Ajuntament de Mataró i la Diputació de Barcelona treballen per la implantació contínua de nous serveis que responguin a les necessitats específiques de diversos col·lectius, amb la finalitat de garantir-ne l'accés a totes les activitats i serveis que qualsevol persona té en una biblioteca. L'accés a les biblioteques, el mobiliari, les activitats i els serveis han de ser per a tota la ciutadania. Vivim, creem i compartim el gust per la lectura, la cultura i la informació amb tothom!