Clubs de lectura

Les Biblioteques de Mataró programem una àmplia i variada oferta de clubs de lectura de temàtiques diverses i dirigits a públic de totes les edats. Els clubs de lectura consisteixen en trobades mensuals a les biblioteques on les persones participants comparteixen la seva experiència, punts de vista i impressions entorn a una lectura. Aquesta activitat combina el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.

A partir del dia 1 de setembre podràs demanar informació i inscriure’t gratuïtament per telèfon, enviant un mail o presencialment a la biblioteca que l'ofereix.

Infantil i juvenil

nens i nenes mirant llibres al carrer

Club Gomet Blau

Trobada literària per a infants de 1r i 2n de Primària on es fomenta el gust per la lectura a través de la realització d'activitats variades al voltant d'un llibre.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Tercer dimecres de mes de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Club Gomet Vermell

Trobada literària per a infants de 3r a 5è de Primària amb un nivell de lectura mitjà, que vulguin gaudir del plaer de llegir, realitzant activitats i compartint experiències al voltant d'una lectura proposada.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Cada dijous de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra i Antoni Comas.

foto de la persona que realitzarà l'activitat

Club dels Setciències

Trobada experimental per a infants de 6è a 2n d'ESO en la qual, a partir dels llibres, es desenvolupa i s'aprèn sobre un tema. Als infants se'ls convida a utilitzar diferents fonts d'informació per millorar els seus coneixements amb l'objectiu de presentar el que s'ha après en diferents formes expositives (murals, manualitats, entrevistes, presentacions).

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Segon divendres de mes de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Club dels Superagents Lectors

Trobada literària per a infants de 6è a 2n d'ESO que tenen un nivell de lectura mitjà-alt, per compartir les seves impressions, experiències i punts de vista a través d'activitats vinculades amb les lectures que es proposaran mensualment.

Els assistents hauran de parlar dels personatges, la història, els seus gustos i interessos.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Primer divendres de mes de 2/4 de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

La Porta Màgica

Tertúlia literària destinada a joves d'11 a 13 anys per gaudir de la lectura coneixent nous mons i gèneres literaris.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Quart dimarts de mes de 5 a 6 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.

Llegim!

Tertúlia literària destinada a joves a partir de 13 anys, bons lectors, on es pretén que els participants llegeixin i els agradi explicar el que han llegit tot recomanant les seves lectures.

Tertúlia conduïda per l'escriptora Lola Casas.

Calendari de sessions: d'octubre a juny, a la biblioteca Pompeu Fabra.

Tertúlia jove

Club de lectura per a joves lectors intrèpids de 3r d'ESO a 1r de Batxillerat.

Un espai on compartir allò que llegeixes, comentar allò que has llegit amb més gent i gaudir de la lectura.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Últim dimecres de mes a les 6 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Idiomes

Talking about...

Cicle de tertúlies en anglès on es practica l'idioma a partir de la conversa informal sobre una lectura.

Activitat dirigida a persones que tinguin coneixements d'anglès i vulguin adquirir més fluïdesa a l'hora de conversar en aquest idioma. Nivell mig-alt equivalent a un Nivell B1 (pot desenvolupar-se amb èxit en la majoria de situacions quotidianes i descriure experiències i desitjos, així com expressar la seva opinió sobre qüestions properes).

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Segon divendres de mes, de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda, a la biblioteca Pompeu Fabra i quart divendres de mes, de 7 a 8 de la tarda, a la biblioteca Antoni Comas.

nens i nenes mirant llibres al carrer

On bouquine!

Cicle de tertúlies en francès on es practica l'idioma a partir de la conversa informal sobre una lectura.

Activitat dirigida a persones que tinguin coneixements de francès i vulguin adquirir més fluïdesa a l'hora de conversar en aquest idioma.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Tercer divendres de mes de 7 a 8 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.

foto de la persona que realitzarà l'activitat

Facciamo due ciacchiere

Si t'interessa la cultura i la llengua italiana et proposem una trobada mensual que busca promoure la lectura d'obres literàries italianes en llengua original, fomentar el coneixement de la narrativa italiana moderna i contemporània, aprofundir en el coneixement de la cultura italiana i motivar la competència comunicativa en aquesta llengua.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Primer dimarts de mes de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Adults

foto de la persona que realitzarà l'activitat

Véns a la tertúlia?

Tertúlia literària mensual on les persones participants opinen, debaten i conversen sobre una lectura comuna. Un espai de trobada i relació que permet ampliar i enriquir la lectura individual gràcies a la compartició de reflexions i punts de vista que es generen.

En aquest club de lectura es porta a terme una selecció de novel·les diversa amb la intenció que els participants puguin eixamplar la seva trajectòria lectora amb la descoberta de nous títols i autors.

Calendari de sessions: d'octubre a juliol. Primer dimecres de mes a la biblioteca Pompeu Fabra, a partir de 2/4 de 7 de la tarda; i segon dimarts de mes a la biblioteca Antoni Comas, de 7 a 8 de la tarda.

nens i nenes mirant llibres al carrer

CI-FI Club

Cicle de tertúlies per debatre i intercanviar sensacions i punts de vista sobre llibres de ciència-ficció i fantasia. 

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Tercer dilluns de mes a partir de 2/4 de 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Llegir per parlar

Tertúlia literària mensual on les persones participants opinen, debaten i conversen sobre una lectura comuna. Un espai de trobada i relació que permet ampliar i enriquir la lectura individual gràcies a la compartició de reflexions i punts de vista que es generen.

En aquest club de lectura es porta a terme una selecció de novel·les diversa amb la intenció que els participants puguin eixamplar la seva trajectòria lectora amb la descoberta de nous títols i autors.

Calendari de sessions: d'octubre a juny. Tercer dimarts de mes de 7 a 8 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.