Premis literaris

L’Ajuntament de Mataró dona suport a diversos premis premis literaris organitzats per entitats vinculades amb la ciutat de Mataró.

Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Concurs anual de novel·la curta de ciència-ficció escrita en català, amb una dotació econòmica de 3.000 euros. L’obra guanyadora s’editarà dins la col·lecció de ciència-ficció de Pagès Editors.

Premi de Poesia Ventura Ametller

Concurs anual de recull de poemes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora dins la col·lecció de poesia Premi Ventura Ametller d’Edicions de 1984.

L’entitat impulsora del premi és l’Associació Ventura Ametller.

Premi Helena Jubany de narració curta o contes per a ser explicats

Concurs anual de narració curta o recull de contes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara i al web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, entitat impulsora del certamen.

Concurs de Microrelats

Concurs anual d’un relat curt en català en què la biblioteca Antoni Comas sigui un element imprescindible en la trama. El premi consisteix en la publicació del microrelat en la llibreta que la biblioteca publica cada any amb motiu de la celebració del seu aniversari, i que regala als seus usuaris/es.