Preguntes més freqüents


+ Com puc tenir el carnet de les biblioteques?

Tens dues opcions per fer-te el carnet d'usuari de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
1) Pots adreçar-te a la biblioteca més propera on presentant-nos el teu DNI/NIE/passaport te'l farem al moment
 2) Pots sol·licitar-lo a través d'Internet omplint el formulari web Sol·licitud del carnet 
I és gratuït!

+ Quins són els avantatges i descomptes del carnet de les biblioteques?

El carnet permet utilitzar aquells serveis de la biblioteca pública que necessiten identificació: préstec de documents, reserva d'ordinadors d'Internet i de les aules multimèdia, inscripció a cursos i tallers, utilització del Wi-Fi o bé tenir accés a l'espai personal on hi ha les teves dades d'usuari. A més a més et permetrà gaudir de molts avantatges i descomptes en cultura arreu del territori.

+ He perdut el carnet de la biblioteca, què he de fer?

Cal que t'adrecis a la teva biblioteca amb el teu DNI/NIE/passaport i et faran un altre carnet, previ pagament del preu públic. La despesa d'expedició de cada carnet duplicat és d'un euro. En cas de robatori et faran el duplicat del carnet de franc si presentes la denúncia.

+ Què puc fer si estic a la biblioteca i no porto el carnet amb mi? 

Pots descarregar l’aplicació BibliotequesXBM al teu dispositiu mòbil i activar el carnet per utilitzar-lo o bé pots demanar que et guardin l’exemplar que tu vols (llibre, disc, pel·lícula, etc) com a reserva a la sala durant 48 h.

+ Com puc saber els documents que hi ha a cada biblioteca?

Accedint al catàleg Aladí. Hi podràs cercar l’exemplar que t'interessa i limitar la ubicació geogràfica de la cerca. Descobriràs tot un món de llibres, pel·lícules, música, revistes...

+ Quants documents puc agafar en préstec? Quants dies els puc tenir? 

Pots tenir fins a 30 documents en qualsevol suport (llibre, revista, DVD, CD o altres documents), durant 30 dies. 

+ Com puc renovar el préstec de documents?

Es poden renovar fins a 3 vegades sempre i quan cap altre usuari hagi reservat aquell document i abans que expiri el termini de devolució. Les renovacions es poden realitzar per Internet a través de El Meu Compte del Catàleg Aladí, per telèfon trucant a la biblioteca perquè t’ampliïn el termini, per correu electrònic o bé presencialment a la biblioteca.

+ Puc retornar llibres en una biblioteca diferent de la que els he agafat en préstec?

Sí, el pots tornar a qualsevol biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

+ He perdut el llibre, disc o pel·lícula que tenia en préstec... i ara què?

Has de reposar la pèrdua del llibre amb un exemplar nou o amb un de característiques semblants que t'indicaran des de la biblioteca.

+ Com puc reservar un ordinador a la biblioteca?

Pots reservar prèviament dia i hora, o connectar-te al moment, només cal que portis el carnet de la biblioteca. En cas de voler fer les reserves, es poden fer: en persona (als terminals d'autoreservei), per telèfon o per Internet.

+ L'accés a Internet és gratuït? Puc imprimir?

El servei de connexió a Internet és gratuït. T'hi pots connectar mitjançant la xarxa WiFi de la biblioteca o bé els ordinadors que hi ha. Caldrà que portis el carnet de les biblioteques. Pots reservar prèviament dia i hora per assegurar-te la disponibilitat d'un ordinador. Només el servei d'impressions o gravacions té un petit cost.

+ Com puc rebre informació de les Biblioteques de Mataró?

Has de realitzar la subscripció als butlletins electrònics de biblioteques de Mataró. Pot fer-ho des d’aquí 

També estaràs al dia de les activitats i serveis de la teva biblioteca a la nostra pàgina web, i ens pots seguir a les nostres xarxes socials:Twitter, Instagram i Facebook


Si no has trobat la resposta que cercaves, escriu un correu electrònic a b.mataro.pf@diba.cat (Biblioteca Pompeu Fabra), b.mataro.ac@diba.cat (Biblioteca Antoni Comas) o bé b.mataro.p@diba.cat (Biblioteca Popular). També ens pots trucar durant els horaris d'obertura de les biblioteques als telèfons 93 741 29 20 (BPF), 93 702 28 13 (BAC) o bé 93 758 24 83 (BP).