Els usuaris recomanen


#ElsUsuarisRecomanen13

Els Misteris de la cuina dels Kamogawa

Una història plena de tendresa, protagonitzada per la parella de detectius formada pel pare i la filla del Kamogawa Shokudo, un restaurant amagat a Kyoto, que sempre és ple.

Kamogawa Koishi i el seu pare Nagare, antic detectiu, escolten les confidències dels seus comensals, que anhelen reviure un moment màgic, i recreen els plats cuinats pels seus éssers estimats, en una novel·la deliciosa en tots els sentits.

Recomanació feta per Xarxa de Biblioteques Municipals.

#ElsUsuarisRecomanen12 

Antojo de violetas

Interessant i sorprenent. M'ha semblat curiós com les receptes anaven en sintonia amb els capítols. Un final inesperat (almenys per mi). M'ha agradat molt! El recomano.

Recomanació feta per Lidia.

#ElsUsuarisRecomanen11

El Festí de Babette

Breu, no sobra cap paraula, descripció o personatge. Tot es conjunta fins al final. On guanya la generositat després d'un àpat digne de reis. 

Cuinar és un art sovint exclusiu als privilegiats.

Recomanació feta per Lourdes (@lourdestorrico)

#ElsUsuarisRecomanen10

Farenheit 451

Els llibres han estat prohibits, i els bombers no es dediquen a apagar focs, sino a encendre'ls per cremar llibres, biblioteques senceres, sovint amb els seus propietaris a dins. En Montag, és un d'aquests bombers, que mai s'ha qüestionat el que fa, fins que coneix a la Clarice, una noia diferent de la resta, a qui li agrada observar, pensar i gaudir de la natura que l'envolta.

Una novel·la sobre la censura, clarament visionària. No penseu, no mireu el que us envolta, no mireu al ulls, uniu-vos al ramat. Fa una mica de por, oi? No estem tan lluny.  

Recomanació feta per Thais Cr (@zoeshiva)

#ElsUsuarisRecomanen09

Los renglones torcidos de Dios 

Meravellós thriller psicològic on la protagonista no deixa mai de sorprendre. El llibre de les mil cares. L'autor va ingressar en un sanatori mental a efectes d'escriure el llibre i, pot ser per aquesta raó, descriu al detall l'espai, els treballadors i els pacients que l'ocupen.

#ElsUsuarisRecomanen08

Junil a les terres dels bàrbars

Acompanyen a una jove lletraferida, un esclau fugat i el bibliotecari de la seva colònia en aquesta travessia més enllà de les fronteres de l'Imperi Romà. Un viatge motivat per l'amor als llibres, la poesia i la llibertat que encarnen.

#ElsUsuarisRecomanen07

Cineclub

Dins la salut mental, som totes i tots, independentment de diagnòstics i etiquetes, tothom ha de tenir una bona salut mental. La família, el nucli ha de ser un dels llocs clau per detectar, cuidar i ajudar a les persones que constitueixen aquesta realitat plural i diversa. Videoclub és aquest fet de cuidar, i sobretot prevenir problemes que podran portar a una alteració anímica a un adolescent/jove. Una lectura divertida, directa i original, on un pare busca amb el cinema, reconnectar amb el seu fill i ajudar-lo a situar-se en aquest complex món social que hem construït entre tots. Recomanació d'en David.

#ElsUsuarisRecomanen06

Flors per a l'Algernon

Flors per a l’Algernon m’ha fet somriure, però també m’ha fet sentir tristesa i ràbia, impotència i vergonya. La novel·la està escrita amb un realisme colpidor i ens interpel·la perquè a tots ens ve al cap algú tan franc i tendre com en Charlie, però també la manera com el tractem nosaltres i la resta de la societat. Un relat colpidor i impactant. Recomanació de la Meritxell.

#ElsUsuarisRecomanen05

El ball

La Mar ens recomana “El ball”, d’Irene Nemirovsky:

El ball és una obra mestra en poques pàgines ja que Nemirovsky és capaç de descriure amb detall i molta ironia la societat parisenca de principis segle XX i al mateix temps exposar-nos la complicada i de vegades cruel relació entre mare i filla amb un final ben inesperat.

#ElsUsuarisRecomanen04

País de neu

Novel.la que ve recomanada per diferents lectores de la biblioteca; Mar, Glòria, Ali, E.L. i Monique. 

La Mar ens escriu: L'autor va desfilant escenes a poc a poc. Aquestes escenes tracten de la relació d'un home casat de la gran ciutat i una geisha d'un poblet.

#ElsUsuarisRecomanen03

Els Dits dels arbres

La Lourdes ens recomana un viatge a la part més profunda de la ment d'una persona amb problemes mentals.
Durant tota la lectura et trobes immersa en la pell de la protagonista i es podria dir que tal com ho explica, sents, pateixes... el mateix que ella, ho vius intensament. Però fins a l'últim moment, no te'n adones de la pura i crua realitat d'ella i la seva vida. Entendre la capacitat que tenim en situacions dolentes, temps crítics, del que la ment pot fer en contra nostra i de quina manera ens pot destruir.
Text narratiu molt ben explicat, detallat, amb paraules entenedores del nostre dia a dia que fa que ens endinsem de cap a la pell de la Irene.

#ElsUsuarisRecomanen02

Reflexos en un ull daurat

La Josefa, la Gemma i la Mercè coincideixen en recomanar “Reflexos en un ull daurat” de Carson McCullers. La Gemma ens escriu això: Les trifulgues de sis personatges estretament relacionats entre ells en un ambient atapeït, dens, gairebé claustrofòbic. Es tracta d'una d'aquelles trames que necessiten que algú obri la finestra i deixi que el corrent d'aire s'emporti el patiment dels protagonistes. Una història d'amor calidoscòpic plena de solitud i desamor.

portada de llibre

#ElsUsuarisRecomanen01

Cançó de la plana

Al petit poble de Holt, Colorado, la seva comunitat rural es debat entre la modernitat i els valors tradicionals. Amb una prosa senzilla i plena de detalls, Kent Haruf ens mostra un paisatge humà commovedor on l’amor i l’esperança esdevenen el motor de tota vida humana.