Les imprescindibles

Les millors novel·les, de tots els gèneres i de tots els temps


#Imprescindible01

Vacances d'hivern

Una novel·la delicada, elegant i intimista. Amb una prosa d’una aparent senzillesa plena de diàlegs molt ben construïts i silencis reveladors, MacLaverty analitza les grans complexitats sobre la vida i l’amor i convida a la reflexió sobre el sentit de les nostres vides.

#Imprescindible 02

Terres mortes

En un paratge rural, de terra seca i corsecada, viu una família afectada per la maledicció. Núria Biendicho construeix una història salvatge on les peces van encaixant amb l’avanç del relat. No podràs deixar de llegir aquesta novel·la i, en acabat, descobriràs instints amagats de les persones que et sorprendran.

#Imprescindible03

Llum d'agost

Llum d’agost és un novel·la magistral amb la que el lector anirà descobrint els fets a partir de diferents interpretacions procedents de diverses veus narratives. Amb una prosa torrencial, de llargues frases i extensos paràgraf, i un vocabulari precís i poètic, amb monòlegs interiors i constants salts temporals, l’autor ens mostra el retrat més cru del Sud americà dels anys 30, marcat per la dura segregació racial i el fanatisme religiós.

#Imprescindible04

La Formació d'una marquesa

L'Emily Fox-Seton és soltera, té 34 anys i viu a una humil però decent pensió. No té família ni recursos econòmics i per això es dedica a fer encàrrecs per a senyores de l'alta societat. 

Fent ostentació d'una magnífica capacitat narrativa l'escriptora ens condueix per un laberint ple de girs inesperats i barreja els diferents gèneres literaris de manera brillant.

#Imprescindible05

Expectatives

Expectatives presenta els episodis clau en la vida de tres amigues, a nivell professional i sentimental, al llarg de tres períodes, i no pas per ordre cronològic, sinó de manera alterna. La joventut fins a l’etapa universitària, la segona joventut cap als vint llargs i l’inici de l’edat madura als trenta i escaig, per acabar més enllà dels quaranta a l’epíleg.

#Imprescindible06

Moby Dick

Publicada l’any 1851 i considerada una de les obres fonamentals de la literatura mundial. Narra la història del jove Ismael, que s’embarca en un vaixell balener comandat pel capità Ahab. Aquest personatge viu completament obsessionat a caçar una balena blanca que li va arrencar una cama, en defensar-se al ser atacada. Ahab, carismàtic, impulsiu i dotat d’una forta personalitat arrossegarà a tota la tripulació en la seva carrera de venjança.

#Imprescindible07

La veritat sobre la llum

“La veritat sobre la llum” és una bella i serena meditació sobre la vida i la mort i sobre els contrastos, oposicions i complexitats que comporta l’existència. Un llibre que per l’autora és una celebració de la vida i una reivindicació de la professió de llevadora, una mare de llum segons l’etimologia de la llengua islandesa.

#Imprescindible08

Nuestra parte de noche

Fascinant, aterridora, crua, complexa, barroca, fluida i totalment diferent a tot el que has llegit fins ara. És millor entrar a cegues, sense saber-ne res; la sorpresa i l’estupor són inenarrables. 

Un pare i un fill emprenen un gran viatge en cotxe des de Buenos Aires cap a les cataractes d’Iguazú.

#Imprescindible09

Los renglones torcidos de Dios 

Meravellós thriller psicològic on la protagonista no deixa mai de sorprendre. El llibre de les mil cares. L'autor va ingressar en un sanatori mental a efectes d'escriure el llibre i, pot ser per aquesta raó, descriu al detall l'espai, els treballadors i els pacients que l'ocupen.

#Imprescindible10 

El mundo en que vivimos

Obra mestra i gran clàssic de la literatura universal.

Augustus Melmotte, banquer d’origen misteriós, s'estableix a Londres. Amoral i sense escrúpols res l’aturarà en el seu camí cap a l’èxit econòmic i social: ni especular amb productes sense valor i estafar els seus inversors,ni forçar a la seva filla a un matrimoni d’interès. 

Crítica àcida, descarnada i implacable del Londres del segle XIX. Una trama, amb moltes subtrames, personatges complexos (i molt realistes) i un llenguatge mordaç,  per retratar l’alta societat i el món intel·lectual, polític, religiós i financer.

#Imprescindible11

Una educació

Una educació és una novel·la autobiogràfica de l’escriptora americana Tara Westover. En quest llibre, Tara ens narra el seu procés de creixement personal al llarg de la seva infantesa i adolescència dins una família mormona fonamentalista. Una autobiografia dura, sincera, en la qual l’autora narra la seva infantesa a les muntanyes d’Idaho