Agenda

Properes activitats

Les biblioteques, un espai on...

Descobreix tot el que oferim per a...

Agenda

Properes activitats

Projectes destacats

Comparteix lectures i forma part de la comunitat @bibliosmataro

Amb #matarodellibres t'animem a llegir 10 llibres de 10 categories diferents durant 10 mesos. Et proposem una marató de lectura dividida en deu temes de lectura diferents. 

Participa en aquest repte de lectura amb el que descobrirem joies de la literatura de temàtiques molt diferents i una gran diversitat d'escriptors i escriptores. Comparteix la teva experiència lectora i recomana els teus llibres!

La TecnoGirl és un projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies en edat compresa entre els 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Exposicions, tallers de tecnologia, ciència i artístics (tallers Xnergic i BiblioLabs), xerrades i moltes altres activitats a l'entorn de la ciència i la tecnologia.

Aquesta primavera les Biblioteques de Mataró, dins del projecte Parcs i Biblioteques.. naturalment!,  celebrem el dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura amb un programa d'activitats ampli i variat entorn a la conservació i descoberta  del medi ambient i el nostre patrimoni natural. La programació tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny.  

L'Ajuntament de Mataró en coordinació amb diversos serveis municipals, associacions i entitats promou la Setmana de la Natura a Mataró. Les propostes de Mataró també s’inclouran a la Setmana de la Natura de Catalunya on participen diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o empreses  sense ànim de lucre organitzant activitats per a la conservació de la natura.

Notícies destacades

La Biblioteca popular de la Fundació Iluro passa a ser la tercera biblioteca municipal de Mataró

La signatura s’ha formalitzat avui, 24 de febrer, quan oficialment l’antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser un equipament municipal amb la subrogació del personal i l’ús de l’equipament. De forma provisional, a partir del 25 de febrer, es prestarà el servei de sala de lectura pel carrer d’en Pujol fins que es pugui inaugurar el nou equipament, la tercera biblioteca de la ciutat que es preveu formi part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

S’obre la convocatòria de la XV edició del Premi Helena Jubany de narració curta

L’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el diari ARA convoquen el premi amb la finalitat de mantenir viu el record de l’Helena, enamorada del món dels llibres, i d’encomanar el seu gust per la lectura i la ficció literària tant en el vessant escrit com en el de la transmissió oral.

El premi està dotat amb 3.000 € i l’obra guanyadora serà publicada amb el diari ARA i al Web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente. Més endavant passarà a formar part del Podcast La maleta de l’Helena promogut per la UOC, que també participa en la dotació del premi.

Les Biblioteques de Mataró presenten la nova guia de recursos Economia Circular 

Les Biblioteques de Mataró presenten la nova guia de recursos Economia Circular emmarcada dins una nova línia de guies divulgatives que des de la sensibilització volen apropar a la ciutadania conceptes relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits més sostenibles. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra d’Economia Circular i Solidària organitzada per TecnoCampus Mataró-Maresme.
La guia estarà disponible a partir del divendres 22 d'abril a les biblioteques i a la paradeta de Sant Jordi.
Per complementar aquesta guia, les biblioteques mataronines han creat un centre d’Interès d’Economia Circular i Sostenibilitat amb una proposta de documents àmplia i variada. 

Notícia ampliada
Guia de recursos Economia Circular.pdf