Convocatòries a premis


Un dels objectius de Cultura és fomentar la creativitat. Les biblioteques s'uneixen a la iniciativa de diverses entitats culturals de la ciutat per impulsar certàmens en diversos àmbits de la literatura: contes, poesia i la ciència-ficció, tots ells prestigiosos i amb l'edició de les obres guanyadores. 

imatge del Premi Pedrolo

Premi de Narrativa de Ciència-ficció, Manuel de Pedrolo, Ciutat de Mataró

Concurs anual de novel·la curta de ciència-ficció escrita en català, amb una dotació econòmica de 3.000 euros. L’obra guanyadora s’editarà dins la col·lecció de ciència-ficció de Pagès Editors.

Convocatòria oberta! Consulteu les bases aquí


Premi de Poesia Ventura Ametller

Concurs anual de recull de poemes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora dins la col·lecció de poesia Premi Ventura Ametller d’Edicions de 1984. L’entitat impulsora del premi és l’Associació Ventura Ametller.

Convocatòria oberta! Consulteu les bases de participació de la cinquena edició del premi.

Tota la informació a www.venturaametller.cat

Premi Helena Jubany de narració curta o contes per a ser explicats

Concurs anual de narració curta o recull de contes en llengua catalana. El premi consisteix en una dotació econòmica de 3.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora amb el diari Ara i al web de l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, entitat impulsora del certamen.

Trobareu tota la informació al web www.helena.jubany.cat