Famílies

Els nens i nenes de casa tenen un espai a les biblioteques per aprendre i divertir-se


Tant la biblioteca Antoni Comas com la biblioteca Pompeu Fabra tenen uns espais grans i especialment pensats per als més petits. Ambdues tenen un espai reservat per a nadons i primera infància, i una sala més gran amb els llibres, discs i pel·lícules que són del seu interès. La programació d'activitats està dissenyada per promoure el gust per la lectura, la cultura i la ciència, i té en compte totes les edats.

Les sales infantils

Hi trobareu contes, llibres, discs i pel·lícules d'acord amb cada edat. També hi ha ordinadors perquè els petits coneguin, per exemple, l'espai Gènius, un portal web de les biblioteques especial per a nens i nenes intrèpids, amb gust pels llibres i una curiositat infinita per aprendre. Cal que feu la reserva del vostre ordinador.

Benvingudes familiars

Podreu conèixer en família la biblioteca Pompeu Fabra i les activitats adreçades als nens i nenes amb una visita personalitzada. Demana’ns informació a l'adreça electrònica b.mataro.pf@diba.cat

Clubs de lectura

Les biblioteques organitzen setmanalment tertúlies literàries adreçades a nens i nenes, són el Club Gomet Vermell i i el Club Gomet Blau d'acord amb les franges d'edat. És un espai per compartir el gust per la lectura!

Laboratoris de lectura

Les biblioteques són espais que conviden a experimentar al voltant de la lectura i permeten gaudir de l'essència dels llibres infantils des de la vessant creativa. Es miren els llibres d'una altra manera, s'experimenta amb ells per treure'ls tot el suc que ofereixen. És una experiència enriquidora, amb un format que sorprèn. 

La petita hora del conte: són sessions especials dirigides a famílies amb nadons de fins a 3 anys per introduir-los al meravellós món dels contes, de la música, les titelles...

L'hora del conte: Cada dimarts a la biblioteca Pompeu Fabra, cada dimecres a la biblioteca Antoni Comas i 2 dijous al mes a la biblioteca Popular, a les 18 h hi ha una hora del conte per a nens i nenes a partir de 4 anys. Durant els mesos de juliol, agost i setembre totes les hores del conte se celebren a espais oberts amb la programació especial de l'Empedrat de contes.

Storytelling: cicle de l’hora del conte en anglès dirigit a infants a partir de 5 anys a la biblioteca Popular, amb la col·laboració de Hello English Language Academy.