A la ciutat


A les Biblioteques de Mataró els agrada sortir dels seus edificis i ser presents a les places i carrers de la ciutat. Sempre que poden, participen organitzant activitats de foment de la lectura en actes del calendari festiu mataroní. També conviden les escoles a visitar-les i es coordina amb altres entitats i comerços relacionats amb la lectura i la cultura.

Espais de lectura

Petites biblioteques a l'aire lliure ubicades en espais on se celebren actes de ciutat. Són espais de descans i lectura per compartir en família. Per Sant Jordi, aquest espai l'anomenem Biblioteca a cel obert, i està destinat a fer activitats amb les escoles de primària. Durant Les Santes, aquest espai es diu Racó de Contes i està situat a l'Espai Familiar els dies de la Festa Major.

Biblioteca social

Les biblioteques volen prestar servei a totes les persones, i treballen perquè l'accessibilitat, la convivència i l'aprenentatge superin totes les barreres possibles. Un dels serveis de ciutat que ofereixen és desplaçar llibres i documents a les escoles i domicilis que ho necessiten. A més a més, les biblioteques participen activament en projectes de millora de la lectura i la cohesió social, com el Lecxit. Si voleu participar en el projecte i us agradaria encomanar el vostre gust per la lectura a un infant, demaneu informació aquí.

Comissió de Lectura Pública

La Comissió de Lectura Pública de Mataró és un òrgan consultiu i de participació que té l’objectiu de promoure el foment de la lectura pública, analitzar les necessitats del sector i facilitar la coordinació entre els diferents agents que en formen part.

En formen part representants dels diferents sectors culturals de la ciutat tant públics com privats, relacionats amb el món literari. L'objectiu principal és compartir impressions, coordinar-se i promoure conjuntament el gust per la lectura.

Les escoles

A les biblioteques ens encanta treballar amb les escoles! Us oferim visites personalitzades als nostres espais perquè nens i nens, nois i noies, ens coneguin de més a prop. Tenim una oferta àmplia i variada de serveis i activitats per als centres educatius de la ciutat, com per exemple el préstec de lots de documents de les biblioteques sobre temes d'interès per als alumnes. Podeu consultar-ne els detalls als nostres catàlegs de serveis.

Llibre Gegants de Contes

El Llibre Gegant de Contes és una iniciativa singular de Mataró, emmarcada en el context de la celebració de Sant Jordi. Durant un matí, els artistes plasmen la imaginació de nens i nenes il·lustrant sobre paper les aventures que els infants els expliquen. Del recull d'aquestes il·lustracions, en surt cada any un llibre. A poc a poc, anem digitalitzant tots aquests llibres gegants. Aquí en podeu veure uns quants!