Repte de lectura



Llibres recomanats


A partir de les lletres de l'abecedari, Aliment conté històries, rondalles, cançons, poesia, epistolari, tot amb el fil conductor de la cuina. Exotisme, enamorament i voluptuositat fan xup-xup, a foc lent.

Enllaç al catàleg.

Inspirada en la vida de l'àvia de l'autora, El camí de les aigües recull les vivències, al llarg del segle XX, de Maria Badia, cuinera a L'Espluga de Francolí. Passat i present, memòria, literatura i cuina.

Enllaç al catàleg.

Brillant i divertit relat que narra un sopar londinenc. Sis persones al voltant d'una taula, un d'ells reconegut gastrònom, expert en vins. Lectura ràpida i molt amena, en una bonica edició il.lustrada.

Enllaç al catàleg.

Un poblet de pescadors de la costa noruega, una comunitat aïllada, luterana i de moral estricta, una jove francesa que sap cuinar que hi va a viure. Una lectura deliciosa que ens descobreix el valor de l'amistat i dels petits plaers de la vida.

Enllaç al catàleg.

Maig del 68 i París és tot revolta i barricades. Mentre la ciutat bull, al senyorial Hotel Meurice, està convocat el banquet d'un important premi literari. Una història real convertida en saborosa novel·la amb un toc de comèdia.

Enllaç al catàleg.

Amors secrets, passió, saviesa, sensualitat, tradició familiar, gastronomia mexicana, desig, moral repressora i realisme màgic. Amb aquests ingredients es va  cuinar una de les històries sobre els plaers de l'amor i la cuina de més èxit de la literatura. 

Enllaç al catàleg.

L'Evelyn és una dona de mitjana edat en crisi existencial. En una llar d'avis coneixerà una velleta anomenada Ninny que li explicarà la història d'Idgie i la seva amiga Ruth, les quals regentaven un petit cafè a Alabama als anys 20.

Enllaç al catàleg.

Tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata. Des de la Barcelona contemporània, passant per la del segle XIX i fins la del segle XVIII. Novel·la de caire custumista, guanyadora del Premi Ramon Llull 2014.

Enllaç al catàleg.

La jove Man emigra de Vietnam al Canadà. Des de la cuina del restaurant on treballa reflexiona sobre la seva vida actual i la que ha deixat enrere. Una declaració d'amor al Vietnam, a la seva gastronomia, costums i cultura. Una història tendra, trista, dolça i poètica. 

Enllaç al catàleg.

En Brian i en Danny, de caràcters totalment oposats, treballen al departament de sanitat, inspeccionant les cuines dels restaurants d'Edimburg. Una història plena de violència, sexe i drogues. Novel.la crua i sòrdida, amb un final sorprenent. 

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Prestatges virtuals de la Biblioteca

Menjar és tan quotidià que sovint ens oblidem de la seva importància


A més a més...


De què s’alimenta l'escriptor Martí Sales?

L'escriptor publica 'Aliment' a Club Editor, una obra rica i gustosa, suma de gèneres i recursos literaris, que és un viatge amb el teló de fons de la cuina.

Clica la imatge per saber-ho.

 

Carme Martí narra amb 'El Camí de les Aigües' "l'heroïcitat" de les dones anònimes durant la dictadura franquista.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

L’escriptura a foc lent de Carme Martí

Un cant a la cuina i un homenatge a les dones treballadores. Perquè la memòria i la literatura sempre són necessàries.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Ficció i cuina: del ‘Tirant’ a Rusiñol

L’escriptor i gastrònom Jaume Fàbrega, autor de més d’una setantena de llibres sobre gastronomia, ens proposa un trajecte literari pels llibres de ficció en què la cuina i el menjar juguen un paper important

Clica la imatge per saber-ne més.

 

El festí de Babette d’Isak Dinesen

Una història que es cou a foc lent amb una tria d’ingredients molt encertada i acaba en un gran festí magnífic. Aquesta és la premisa del petit plaer El festí de Babette, d’Isak Dinesen (pseudònim de Karen Blixen, autora de Lluny de l’Àfrica (“Memòries d’Àfrica” a la pel·lícula). És un llibre molt curt que conté una gran literatura.  

Clica la imatge per saber-ne més.

 

'El banquete de las barricadas' de Pauline Dreyfus

Maig del 68 desmitificat.


Clica la imatge per saber-ne més.

 

"Como agua para chocolate" de Laura Esquivel

Anàlisi del llibre.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Tertúlia Literària: "La Cata" de Roald Dahl 

“La Cata” és una punyent caricatura als nous rics pedants i orgullosos que Roald Dahl detestava.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Desig de xocolata de Care Santos

 


 

Premi LiberPress Camins 2022 - Kim Thúy

 


 

Kitustrailers : TOMATES VERDES FRITOS