1984 va ser censurat perquè els censors consideraven que era una novel·la pro-comunista i que contenia material sexual explícit.
Enllaç al catàleg.
El 1900, Alicia en el país de las maravillas va ser prohibida als EUA . També, a la Xina varen censurar la faula entre el nens/es.
Enllaç al catàleg.
El Diari de Anna Frank el varen censurar al Líban el 2009 perquè al seu entendre donava suport als jueus.
Enllaç al catàleg.
El Vigilant en el camp de sègol va ser prohibit pel tipus de llenguatge utilitzat a l'obra i particularment perquè hi ha una escena sexual.
Enllaç al catàleg.
Els Jocs de la fam, va ser prohibida als EUA. S'al·legava que era "sexualment explícita, inadequada per a cert grup d'edat, i per la violència".
Enllaç al catàleg.
Joc brut va ser prohibit a Espanya durant el franquisme. Pedrolo va ser un dels autors catalans més censurats.
Enllaç al catàleg.
Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!
Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres
Sabíeu que a la Biblioteca de Catalunya hi tenien un infern, que era on anaven a parar tots aquells llibres prohibits durant la dictadura franquista? I que en altres biblioteques tenien també l’anomenat purgatori? D’aquestes i altres curiositats relacionades amb la censura i la prohibició de llibres tracta aquest episodi.
Ens en parla la Marga Losantos, responsable dels Serveis als Usuaris de la Biblioteca, que porta molts anys estudiant aquest tema. Cliqueu la imatge per escoltar el pòdcast.