El Verano que mi madre tuvo los ojos verdes narra la història de l'Aleksy. Ella és un artista que, per prescripció del seu psiquiatra, ha de reviure l'últim estiu que va passar amb la seva mare. Com superar la desaparició de la seva germana? Com perdonar la mare ara malalta que el va rebutjar? Rencor, tristesa ràbia... La gran campanada del 2019!!
Enllaç al catàleg.
Amb El Ball, Némirovsky condensa en poques pàgines una història on la difícil relació mare-filla i l'ànsia de reconeixement social es fonen amb la passió per la vida i la recerca de la felicitat. Obra indispensable d'una de les grans del XX.
Enllaç al catàleg.
Per fi, després de diverses temptatives, l'Amalia ha aconseguit als seus 65 anys veure complert el seu somni: reunir tota la família per sopar la nit de Cap d'Any. Una Mare explica la història de com l'Amalia entreteixeix amb el seu humor i el seu lliurament particular una xarxa de fils invisibles amb què uneix i protegeix els seus, sargint els silencis dels uns i canalitzant el futur dels altres. Humor i llàgrimes a dojo!!
Enllaç al catàleg.
Gorki no es va limitar a fer una descripció localista de la misèria a la qual es veia sumit el proletariat del seu país, sinó que va compondre un cant a l'ànsia humana d'emancipació, per sobre de les barreres aixecades per la por i la repressió. La Madre és un clàssic de la literatura "de mares"!
Enllaç al catàleg.
La maternitat també pot ser un malson: el d'una dona el fill de la qual desapareix al parc on estava jugant, i el d'aquella altra dona que se l'emporta per criar-lo com a propi. Casas vacías és colpidor, punyent, indispensable.
Enllaç al catàleg.
A Tú no eres como otras madres, Schrobsdorff reconstrueix la vida de la seva mare, una dona de la burgesia jueva de Berlín, Inconformista, alliberada de tot prejudici i amb ganes de viure "els bojos anys 20". Fidel a les dues promeses que es va fer de jove: viure la vida amb la màxima intensitat i tenir un fill amb cada home que estimés, tindrà 3 fills; aliena a la nova realitat que l'espera a l'exili. Interessantíssima!!
Enllaç al catàleg.
Historia de Shuggie Bain en què l’Agnes Bain és una dona sense sort que sempre ha aspirat a més: somia en una casa bonica i una vida acomodada que no hagi de pagar a terminis. Quan el seu marit, un taxista faldiller, l’abandona, es troba sola al càrrec de tres fills en una ciutat devastada per la crisi econòmica. Una història de frustració, addicció i amor incondicional.
Enllaç al catàleg.
A Res no s'oposa a la nit, un matí d'hivern, Delphine de Vigan va entrar a l'apartament de la seva mare, Lucile, i se la va trobar morta estirada al llit. Arran d'aquesta mort sobtada en circumstàncies poc clares, l'escriptora va decidir emprendre una recerca detectivesca per mirar de reconstruir el trencaclosques que havia estat la vida de Lucile Poirier. Una dona fascinant, d'una bellesa terriblement dolça i salvatge, seductora i bohemia, pero amb l'ànima marcada per un dolor profund i misteriós.
Enllaç al catàleg.
Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!
Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres
Vincles ferotges
Històries desacomplexades sobre els lligams afectius
Vincles ferotges és el títol de les memòries de l'autora Vivian Gornick, en les que explora la relació amb la seva mare. L'original va publicar-se a l'any 1987 sota el títol Fierce Attachments i va arribar-nos aquí gràcies a l'Altra Editorial i Sexto Piso. Per nosaltres no és només un títol i un llibre fantàstic, sinó un concepte per englobar històries desacomplexades sobre els lligams afectius que ens defineixen i ens confronten. Cliqueu la imatge per a més informació completa.
Mares i filles
Ens vèiem millor en la foscor (Galàxia Gutenberg) és el llibre més personal de Monika Zgustova, nascuda a Praga. En aquesta novel·la, dividida en vuit capítols, Zgustova hi narra una història que s’assembla molt a la seva, quan fa quaranta anys va haver de fugir amb la seva família del totalitarisme. Article complet.
10 MADRES ESPECTACULARES EN LA LITERATURA: recomendaciones