Repte de lectura



Llibres recomanats


A Aigua dolça, l'Ada, una noia nigeriana, ha patit una experiència traumàtica i la seva ment està apoderada de presències fosques i ancestrals que no pot controlar.

Enllaç al catàleg.

Algú va volar per damunt del niu del cucués una novel·la de culte, publicada al 1962, per tal de donar veu als malalts mentals.

Enllaç al catàleg.

En Els Dits dels arbres descobrirem mitjançant el diari de la Irene la seva història i el que l’ha duta a “apartar-se del món”.

Enllaç al catàleg.

La protagonista de El Meu any de repòs i relaxació  decideix tancar-se al seu pis de Manhattan durant un any perquè vol evitar el contacte humà i tornar-se "immune als records dolorosos".

Enllaç al catàleg.

La Charlotte, la protagonista de He soñado que bailaba descalza, ha patit una crisi d’ansietat i decideix canviar d’estil de vida, però, no és tan senzill, fins que descobreix que pot deixar-se guiar per la seva intuïció.

Enllaç al catàleg.

La Veu interior és una història en què dues persones d’edats molt diferents comparteixen els seus punts de vista sobre la vida mitjançant correspondència.

Enllaç al catàleg.

A Les Ales de la papallona, la por i l'ansietat són abrics massa pesats per a la Clara, però, la vida li té una sorpresa preparada.

Enllaç al catàleg.

La novel·la Suïcidi, d'escriptura filosòfica, ens porta pel fràgil equilibri que separa la vida de la mort.

Enllaç al catàleg.

Un Clar al bosc és una faula que ens descobreix la manera especial i pròpia d'experimentar i percebre de les persones altament sensibles i ens ajuda a valorar la nostra sensibilitat.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Cuidem-nos


Guies de lectura de les biblioteques municipals

Cuidem-nos


A més a més...


LA BIBLIOTECA MONTSERRAT ABELLÓ INCORPORA UNA SECCIÓ DE SALUT MENTAL
L’impacte de la pandèmia en la salut  mental de la població ha deixat evidència de la importància que té la prevenció i el tractament de les malalties mentals. Per això, des de la biblioteca Montserrat Abelló de Barcelona (districte de Les Corts) s’ha creat un centre d’interès especialitzat en salut mental amb l’objectiu de donar a conèixer els diferents trastorns que qualsevol persona pot patir en algun moment de la seva vida, així com la sensibilització i la normalització d’aquest tema. 

Cliqueu la imatge per llegir la notícia completa.



Paraules i veu en la salut mental

La Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles va crear l'any 2021 un fons especialitzat en salut mental amb l’objectiu de donar a conèixer les vivències de tot un sector de la població que, malauradament, està augmentant. L’interès d’aquest fons es centra en la sel·lecció d’obres de ficció: novel·la, poesia, teatre, còmic, pel·lícules, etc. 

Cliqueu la imatge per a més informació.



Ressenyes de llibres sobre Salut Mental

El dia 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de donar a conèixer les malalties mentals, sensibilitzar la població respecte la problemàtica d’aquests trastorns i reivindicar els drets de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Com cada any, les Biblioteques d’Osona donen suport a Osonament en la difusió d’aquest tipus de malalties, organitzant diferents actes que permetin augmentar el coneixement dels trastorns mentals i conscienciar la població sobre les malalties mentals, contribuint a evitar l’estigmatització de les persones que pateixen aquest tipus de malaltia. Durant tot el mes d’octubre, la Biblioteca Joan Triadú, igual que la resta de Biblioteques d’Osona, realitza una mostra de documents que recull llibres que tracten de les malalties mentals.

Cliqueu la imatge per a més informació.