Aquesta meravellosa història plena de tendresa, misteri i justícia ens parla dels prejudicis racials i socials d’una petita comunitat del sud dels Estats Units durant la dècada dels anys 30. Matar un rossinyol és un gran clàssic de la literatura nord-americana, guanyador del Premi Pulitzer l’any 1960.
Enllaç al catàleg.
Passegeu-vos per La Ciutat dels Prodigis, la Barcelona de les dues Exposicions Universals, la de 1888 i la de 1929, una ciutat convulsa i vibrant, al costat del jove Onofre Bouvila, un jove camperol que ha arribat arruïnat a la gran ciutat però que, gràcies a mètodes poc ortodoxes, aconseguirà ser un dels homes més rics del país.
Enllaç al catàleg.
Una història plena de sensacions i emocions, la de la jove Andrea, que haurà de viure el contrast entre el sòrdid ambient familiar a la Barcelona dels primers anys de la postguerra i la llum que aporta l’amistat d’Ena, la companya d’universitat gràcies a la qual es podrà obrir al món. Nada és un dels grans clàssics de la literatura espanyola del segle XX.
Enllaç al catàleg.
L’enfrontament entre el campió del món d’escacs Mirko Czentovicz amb un misteriós aristòcrata vienès, fugitiu dels nazis, el senyor B., durant un trajecte entre Nova York i Buenos Aires. El Jugador de ajedrez és una gran metàfora del triomf de la barbàrie sobre la cultura amb la que Stefan Zweig va voler fer una denúncia desesperada del nazisme.
Enllaç al catàleg.
Des de tres escenaris, la invasió nazi de París, l’èxode de milers de francesos el juny de 1940 i l’ocupació del poble de Bussy per part de les tropes alemanyes. A Suite francesa, Irene Nemirovsky va descriure de manera extraordinària les tensions socials i els actes de solidaritat de la població francesa durant la Segona Guerra Mundial.
Enllaç al catàleg.
A Buenos días, tristeza la vida feliç i despreocupada de la jove Cécile durant les vacances d’estiu al costat del seu pare es veu alterada per l’aparició imprevista d’Anne, una antiga amiga de la seva mare. Ben aviat la ment venjativa de l’adolescent començarà a planejar una estratègia per allunyar-la que tindrà conseqüències imprevisibles.
Enllaç al catàleg.
Soldados de Salamina ens situa a finals de la Guerra Civil, on un presoner franquista aconsegueix escapar d’un afusellament gràcies a la intervenció d’un jove soldat republicà. Seixanta anys més tard un novel·lista voldrà reconstruir les circumstàncies d’aquest episodi bèl·lic.
Enllaç al catàleg.
Com us sentiríeu si la vostra biblioteca estigués prohibida? I que pensaríeu al saber que els bombers no existeixen per apagar el foc sinó per cremar llibres, tots els llibres? Amb Fahrenheit 451, Ray Bradbury ens trasllada en un futur distòpic on el sistema imperant ha aconseguit, prohibint la lectura, anul·lar el pensament crític individual en favor d’una societat plenament conformista i falsament feliç.
Enllaç al catàleg.
“M’estimaria més no fer-ho” diu un dia Bartleby, l’escrivent contractat per un advocat de Nova York davant la petició del seu cap perquè faci una tasca de revisió d’uns documents. Què és el que impulsa aquesta rebel·lia? O és més aviat a aquesta passivitat? Un dels relats més més originals i commovedors de la història de la literatura.
Enllaç al catàleg.
Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registra-la en aquest enllaç!
Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres