Repte de lectura

Descobreix el que ens conten les veus literàries d’Àfrica, el gran continent. 

Et recomanem...

Proposta de títols per aquest repte

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registra-la en aquest enllaç! 

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Et convidem a saber més sobre Àfrica i la seva literatura

A més a més...

Àfrica com a relat

Cada cop són més els escriptors i les escriptores, poetes, cineastes o activistes que expliquen Àfrica des d'altres punts de vista i perspectives, trencant estereotips i desmuntant els relats creats a Occident sobre la cultura africana. (Font: CCCB)

Escolta la versió musical del meravellós conte de Ngũgĩ wa Thiong’o

Una faula africana d’estil clàssic escrita en kikuiu i traduïda a més de vuitanta llengües arreu del món. Un homenatge a la tradició de la literatura oral i d’aquell màgic moment compartit que suposa llegir als altres. Cançó composada per Clara Peya i lletra adaptada per Alicia Serrat. Il·lustracions d’Agustín Comotto. 

Escolta la cançó d’on va néixer la novel·la Un país petit

Gaël Faye, fill de pare francès i mare tutsi, poeta, compositor i músic de rap, va publicar el seu primer àlbum de hip-hop en solitari Pili-pili sur un croissant au beurre on hi abocava l'experiència de l'exili després d'aconseguir fugir del genocidi de Ruanda gràcies al passaport francès del seu pare. L'editora independent Catherine Nabokov, després d'escoltar les lletres de les seves cançons, el va animar a escriure. La novel·la va obtenir el Premi Goncourt 2016.

Entrevista A Gäel Faye

Més informació d'interés...

CASA ÁFRICA: LETRAS AFRICANAS


CASA ÁFRICA: LITERATURA

Coneix a l’escriptor i activista Ngũgĩ wa Thiong’o