Aquest mes d’abril celebrem una de les diades més especials del nostre país, Sant Jordi.

Els llibres i les roses guarniran les biblioteques amb mostres documentals i aparadors culturals. Durant aquest mes les biblioteques proposem una programació molt especial: hores del conte, presentacions literàries, activitats dirigides als centres educatius de la ciutat...

A més, trobareu una selecció especial de lectures que us recomanem per aquesta data tan assenyalada.

El divendres 22 i dissabte 23 d'abril les Biblioteques de Mataró tornem al carrer! Ens podreu trobar a la Fira del Llibre de la plaça Santa Anna.

Programació

Imatge personatge Sant Jordi

Sant Jordi i altres contes del món

Dimarts 5 d'abril / 18 h / Biblioteca Pompeu Fabra

Espectacle de contes, basat en la llegenda de Sant Jordi i altres rondalles d’arreu del món. Espectacle de titelles i objectes. Dins del actes per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

A càrrec de Sensedrama Teatre

Edat recomanada: infants a partir de 4 anys.

Aventurers, dracs i altres espècies

Dimecres 13 d'abril / 18 h / Biblioteca Antoni Comas

Viatjant pel món he descobert molts contes de dracs que no mengen persones ni prínceps que viuen salvant princeses. Aquesta sessió de contes però sí que va dedicada als  aventurers, que amb les seves ganes de descobrir coses noves, ens ajuden a tenir una visió més amplia i diversa del món.

A càrrec de Gra de Sorra.

Edat recomanada: infants a partir de 4 anys.

Imatge personatge Sant Jordi

Presentació literària. A tocar de l’os de Marc Lluch i Sería interesante escribir una historia de la risa de Sàgar Malé 

Divendres 22 d’abril / 19 h / Biblioteca Pompeu Fabra

En Marc Lluch i en Sàgar Malé, dos autors mataronins de la mateixa generación, presenten els seus poemaris publicats a Ediciones Oblicuas. En Marc Lluch n’és Premi “La Nunca Poesía 2020”

Presentació a càrrec de Jordi Malé.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Presentació literària. N’has fet de tots colors, Lia! de Lara Sánchez

Dissabte 9 d'abril / 12 h / Biblioteca Antoni Comas

Presentació del llibre il.lustrat  N’has fet de tots colors, Lia! càrrec de la seva autora Lara Sànchez. Un llibre per a totes les edats que narra la història d'una nena que té una forma de veure el món una mica especial a través dels colors.

Entrada lliure. Aforament limitat.Sant Jordi a les escoles

nens i nenes mirant llibres al carrer

Biblioteca a Cel Obert

Biblioteques de Mataró proposa als centres educatius de la ciutat (P3, P4 i P5) l'organització d'una Biblioteca a Cel Obert als propis centres mitjançant la cessió de lots de libres.

Compartiu les vostres fotografies a les xarxes socials i expliqueu la vostra experiència amb l'etiqueta #santjordiescoles2022. Citeu @bibliosmataro.


Enredant Sant Jordi

A en Lluís Farré i la mOn Mas els agraden les històries esbojarrades i jugar amb les paraules. Us animeu a crear històries amb aquest parell?

Si us heu inscrit a l'activitat Enredant Sant Jordi, recordeu que teniu temps per enviar-nos les vostres propostes fins al 22 d’abril. El proper dia 28 d’abril publicarem el vídeo final que recull les aportacions que ens hàgeu fet arribar.

No us oblideu de penjar fotografies a les xarxes socials i explicar la vostra experiència amb l'etiqueta #santjordiescoles2022 i citar @bibliosmataro

Taller Il·luminem la poesia

Una proposta de taller dirigida als centres educatius de la ciutat (4t, 5è i 6è). En aquest taller els nois i noies participants il.lustraran una poesia a través de l'espectacular tècnica fotogràfica lightpainting

A càrrec de El Bombeto, especialista en la didàctica de l’animació i el cinema.

Aquest Sant Jordi us recomanem...