Repte de lectura


La Gioconda, de Leonardo da Vinci. Per més informació CLICA AQUÍ

Llibres recomanats


Les Illes interiors de Maria Carme Roca, sota el pseudònim de Clotilde Cerdà, és una novetat literària captivadora. Aquesta obra transporta els lectors a un món d'illes interiors, explorant temes profunds i emocionals. Amb una narrativa rica i evocadora, Roca crea una atmosfera única que submergeix els lectors en l'univers íntim dels personatges. La novel·la és una expressió artística que destaca per la seva originalitat i capacitat d'immersió en les intricades emocions humanes, oferint una experiència literària enriquidora.

BIBLIO DIGITAL

Eufòria d'Elin Cullhed és una obra que planteja una profunda exploració de l'ànima humana, recordant la intensitat emocional característica de Sylvia Plath. La novel·la captura amb habilitat les complexitats psicològiques i els conflictes interns, creant una narrativa immersiva. Cullhed canalitza l'esperit de Plath per abordar temes com la creativitat, la bogeria i la lluita personal. Amb una prosa evocadora, "Eufòria" es converteix en una obra que ressona amb els aficionats de la literatura introspectiva, rendint homenatge al llegat de Plath d'una manera única i captivadora.

BIBLIO DIGITAL

El Vestido azul de Michèle Desbordes ofereix una mirada penetrant a la vida de Camille Claudel, destacada escultora del segle XIX. Desbordes, amb sensibilitat i detall, planteja els desafiaments i la complexitat de l'artista, destacant el seu talent excepcional i les dificultats personals que va enfrontar. La novel·la presenta un retrat vívid de l'època i del món artístic parisenc, oferint una immersió fascinant en la psique de Claudel. "El Vestido azul" és una obra poètica que ressalta la tragèdia i la bellesa en la vida de l'escultora, oferint als lectors una perspectiva profunda i emotiva.

BIBLIO DIGITAL

Amor sense món de Miquel Esteve ens trasllada a un món literari inspirat en la vida i obra de Hannah Arendt, la filòsofa del segle XX. Amb habilitat narrativa, Esteve tèix una trama que explora les complexitats de l'amor en el context de les idees d'Arendt. La novel·la destaca per la seva profunda reflexió sobre la política, la filosofia i les relacions humanes, oferint una visió única i imaginativa de la vida de la pensadora. "Amor sense món" és una obra que captiva els lectors amb la seva interconnexió entre la ficció i les idees profunses de Hannah Arendt.

BIBLIO DIGITAL

En Charlotte de David Foenkinos, l'autor retrata la vida de la pintora jueva Charlotte Salomon, que va morir als 26 anys embarassada durant la Segona Guerra Mundial. La novel·la narra la seva increïble història, destacant el seu talent artístic i la seva lluita personal contra els horrors de l'Holocaust. Foenkinos captura amb sensibilitat la complexitat de la vida de Salomon i la seva capacitat per expressar les seves emocions a través de la pintura. "Charlotte" ofereix als lectors una visió emotiva i poderosa d'una dona excepcional que va enfrontar-se a la tragèdia amb determinació i creativitat.

Lèxic familiar de Natalia Ginzburg és una obra literària que explora les relacions, la quotidianitat i els canvis socials a través de la vida d'una família italiana. Amb una prosa elegant i perspicàcia, Ginzburg retrata amb detall les peculiaritats dels membres de la seva família i les dinàmiques familiars. La novel·la captura moments íntims i humorístics, així com les tensions i transformacions del context històric.  Aquesta novel·la és un mosaic de paraules i emocions que ofereix als lectors una visió rica i autèntica de la vida familiar italiana a mitjan segle XX.

BIBLIO DIGITAL

L'Stradivarius de Goebbels de Yoann Iacono presenta la fascinant història de Nejiko Suwa, una violinista japonesa nascuda en 1920. La novel·la explora la relació entre Suwa i el poderós líder nazi Joseph Goebbels, que li regala un violí Stradivarius. A través d'una narrativa envoltada de misteri, Iacono revela la complexitat de les decisions que Suwa ha de prendre durant un moment històric crucial. L'obra destaca la vida i els reptes de Suwa, donant veu a la seva experiència única com a artista sota l'ombra del nazisme.

BIBLIO DIGITAL

La Llibretera de París de Kerri Maher narra la vida de Sylvia Beach, una llibretera i editora que va viure entre 1887 i 1962. La novel·la planteja el seu paper influent a la París literària del segle XX, especialment la seva relació amb escriptors com James Joyce. Maher captura l'esperit bohemi de l'època, explorant la passió de Beach per la literatura i la seva perseverança en mantenir viva la Shakespeare and Company, la llibreria icònica. Aquest llibre és un homenatge vibrant a una figura clau en la història literària del segle passat. 

BIBLIO DIGITAL

Un Cel de plom de Carme Martí és una obra que narra la vida excepcional de Neus Català. La novel·la destaca els valors de resistència i coratge de Català durant la seva experiència en camps de concentració nazis. Martí ofereix una visió profunda de la història de Català, centrant-se en la seva lluita contra l'opressió i el seu compromís amb la llibertat. A través d'una prosa emotiva, Un Cel de plom captura les dimensions humanes i heroiques d'aquesta figura extraordinària de la història contemporània. 

BIBLIO DIGITAL

Camí d'anada i tornada de Montse Barderi és una obra que narra la fascinant relació entre Ella Maillart i Annemarie Schwarzenbach, dues dones aventureres del segle XX. La novel·la segueix les seves vides entre els anys 1903 i 1997, explorant les seves viatges, les seves relacions i les seves individualitats fortes. Barderi teixeix una narrativa captivadora que destaca les complexitats de l'amistat i l'amor enmig dels temps convulsos del segle passat. Aquesta obra ofereix als lectors una visió enriquidora de dues figures femenines excepcionals i el seu impacte en el món.

BIBLIO DIGITAL


Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblioteques amb l’etiqueta #matarodellibres2024

Prestatges virtuals


A més a més...


DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Diversos recursos informatius dels prestatges virtuals elaborats per les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals i el Servei de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.

#8M #DiaDeLesDones

Clica la imatge per consultar els recursos web.

 

Pioneres, dones universitàries de la Segona República, a "Sense ficció" 

Retrat d'algunes de les dones que van estudiar a la Universitat de Barcelona durant la Segona República, en l'època en què la docència es va poder fer en català i molts joves van poder aconseguir beques per accedir-hi.

Clica la imatge per veure el documental.

 

Clotilde Cerdà (Esmeralda Cervantes), l'arpista feminista | betevé 

Al segle XIX, Clotilde Cerdà, una artista de fama mundial, va aprofitar la música per desafiar les lleis del moment i canviar el futur de les dones de la seva època.

Clica el vídeo per veure'l.