Repte de lectura


La persistència de la memòria, de Salvador Dalí. Per més informació CLICA AQUÍ

Llibres recomanats


Abans d'enfrontar el seu destí a la mina, el jove Robert, en el seu anhel per veure el mar, emprèn un viatge cap a la costa. Coneix la Dulcie, una extravagant dona de mitjana edat que el convida a sopar. En Robert descobrirà una vida completament diferent, plena de mar, de sol i de poesia. Mar obert de Benjamin Myers és una novel·la extraordinàriament bella i colpidora sobre el poder de la literatura, l’amistat i les segones oportunitats que es presenten a la vida.

BIBLIO DIGITAL

A Creuer d'estiu de Truman Capote, en Grady McNeil té disset anys i ha convençut els seus pares que la deixin sola al seu àtic de Central Park mentre ells se'n van de creuer. Ningú s'explica el per què, però Grady té un secret: està enamorada. Un amor difícil, perquè ella pertany a l'alta societat i ell és de classe baixa. A mesura que l'estiu avança, l'afer es va tornant més seriós, més fosc, més ambigu... Un conte de fades que esdevè tragèdia.

BIBLIO DIGITAL

A Estiu d'Edith Wharton, la Charity va ser “portada de la Muntanya” quan era petita. No conserva cap record de la seva vida anterior, a banda dels rumors vagues de la gent de North Dormer, un poble allunyat i perdut de tot i de tothom. L’arribada de Lucius Harney, un jove arquitecte de la ciutat, un tediós dia d’estiu, descobrirà a Charity la il·lusió de l’amor i del desig, així com una realitat diferent a la que sempre havia viscut. Tot i això, la promesa del somni es veurà molt aviat frustrada pel pes inevitable de la realitat i les seves vicissituds.

La multipremiada Estiu tanca la sèrie de novel·les del quartet estacional recollint de nou la preocupació per l’emergència climàtica, els migrants, la divisió i la polarització. Lluminosament bonica!

Les protagonistes de L' estiu circular són Johanna i Céline, dues germanes de 15 i 16 anys que s'adoren i, no obstant, tot les separa. Johanna somia escapar de l'ambient tancat d'extraradi en què les seves ambicions no es compliran mai. Per la seva banda, Céline pertorba tothom mostrant el seu embaràs sense revelar qui és el pare de la criatura, indiferent a l'escàndol que això provoca en els altres. El pare de l'adolescent no pot contenir la ràbia davant la impertorbable tossuderia de la seva filla gran, a qui voldria arrencar el nom de "qui li va fer això". Una ploma esplèndida, un ritme de DJ, uns personatges amb qui el lector crea lligams profunds. 

BIBLIO DIGITAL

La història Bon dia, tristesa segueix la vida de Cecile, una jove que gaudeix d'una vida despreocupada a la Costa Blava fins que l'arribada de la nova esposa del seu pare pertorba l'equilibri. La trama explora temes com l'amor, la gelosia i la cerca de significat en la vida, amb Cecile lluitant per trobar el seu lloc en un món en constant canvi. La novel·la reflecteix la sensibilitat i l'estil literari únic de Sagan.

Per superar el bloqueig artístic que li impedeix pintar, aconsellat pel seu psiquiatra, l'Aleksy rememora l'època més feliç i devastadora de la seva vida: el darrer estiu que va passar amb la seva mare en un poble rural de França. L'estiu que la mare va tenir els ulls verds és una història d'abast universal destinada a convertir-se en un clàssic de la literatura europea.

BIBLIO DIGITAL

A Cambridge, Jackson Brodie, detectiu privat i expolicia divorciat, observa la vida investigant casos trivials mentre és inesperadament embolicat en el seu passat ennuvolat per tres crims antics: la desaparició d'una nena a prop de la seva casa, l'assassinat d'una noia en una oficina i la troballa d'una dona morta a la cuina amb una destral al cap. A Expedients, mentre connecta aquests casos aparentment no relacionats, una tragèdia familiar estremeix Jackson, revelant una intrincada connexió entre tots ells.

El Gran Gatsby ha estat considerada en nombroses ocasions la milor novel·la del S. XX. La història es desenvolupa a Nova York i Long Island als anys 20 i retrata d'una manera brillant aquests bojos anys de les festes, el jazz i la disbauxa previs a la Gran depressió.

BIBLIO DIGITAL

Instrucciones para una ola de calor és una novel·la sobre la família, sobre el que expliquem i el que decidim no explicar; sobre els compromisos i les concessions que fem i sobre el que pot passar si construïm la nostra vida sobre mitges veritats.


Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblioteques amb l’etiqueta #matarodellibres2024

A més a més...


12 LLIBRES QUE TRANSCORREN A L'ESTIU

Des de clàssics d'aventures fins a novel·les sobre la pèrdua de la innocència. Heus aquí una selecció que va de Stevenson i William Golding a Cesare Pavese i Thomas Mann.

Clica la imatge per llegir l'article sencer.

LLIBRES PER A UNA ONADA DE CALOR

Res millor que uns bons llibres per suportar les altes temperatures!

Clica la imatge per llegir les recomanacions.

NOVEL·LES QUE TRANSCORREN A L'ESTIU