Repte de lectura


El jardí de les delícies, de El Bosch. Per més informació CLICA AQUÍ 

Llibres recomanats


La meva família i altres animals de Gerald Durrell narra les divertides i encantadores experiències de la seva família durant la seva estada a Corfú a la dècada de 1930. Gerald, apassionat de la natura, dedica el seu temps a recollir i estudiar animals a l'illa grega. Les interaccions entre la família i les diferents espècies ofereixen moments humorístics i observacions agudes. L'obra captiva amb la seva combinació única de comicitat, natura i anècdotes familiars, proporcionant una visió encantadora de la vida a Corfú.

BIBLIO DIGITAL

Un cor senzill de Gustave Flaubert és una novel·la que narra la vida senzilla d'una jove i humil dona, Felicité, que serveix amb devoció a diverses famílies al llarg dels anys. La història destaca la dedicació de Felicité enmig de la seva solitud i les seves relacions amb els altres personatges, incloent-hi una ximpanzé anomenada Loulou. Flaubert examina la complexitat de les emocions humanes i la seva capacitat d'entendre i experimentar l'amor malgrat les dificultats de la vida. L'autor captura amb habilitat la bellesa i la tristesa de la vida quotidiana de Felicité en aquesta obra mestra literària. 

BIBLIO DIGITAL

La Metamorfosi de Franz Kafka és una novel·la que comença amb Gregor Samsa, un viatjant de comerç, despertant-se una matinada convertit en un insecte gegant. Aquesta transformació impacta profundament la seva vida i les relacions amb la seva família. La narrativa explora temes existencials, la deshumanització i l'alienació. Gregor lluita per adaptar-se a la seva nova forma mentre la seva família reacciona amb una combinació de por i rebuig. Kafka utilitza aquesta història surrealista per abordar qüestions filosòfiques i psicològiques, oferint una reflexió sobre la condició humana i la incomunicació.

BIBLIO DIGITAL

Moby Dick de Herman Melville és una èpica novel·la que segueix les aventures del capità Ahab i la seva tripulació a bord del vaixell Pequod a la recerca obsessionada de la gran balena blanca, Moby Dick. La narrativa reflecteix temes profunds com la venjança, l'obsessió i la naturalesa humana. Ahab, impulsat per la seva determinació d'enfrontar-se a la balena que li va amputar la cama, lidera la tripulació cap a un destí tràgic. Melville utilitza aquesta història per explorar les complexitats de la relació entre l'home i la natura, amb un profund simbolisme i detalls mariners.

BIBLIO DIGITAL

La Rebel·lió dels animals de George Orwell és una sàtira política que descriu la revolta dels animals de la Granja Manor contra els seus amos humans. Després d'aconseguir la llibertat, els animals intenten establir una societat més justa, però les coses prenen un gir inesperat. Els porcs, que lideren la revolta, comencen a abusar del seu poder, reflectint les corrupcions dels governs totalitaris. Orwell utilitza aquesta història per criticar les dinàmiques de poder i la corrupció en la política, amb una crítica àcida als ideals revolucionaris que poden derivar en tirania.

BIBLIO DIGITAL

Dewey: el gatet de biblioteca que va commoure el món de Vicki Myron és una emotiva història basada en fets reals sobre un gat rescatat que troba una nova llar en una biblioteca a Iowa. Dewey es converteix en una part integral de la comunitat, oferint companyia i consol a la gent que visita la biblioteca. La seva relació amb els habitants de Spencer il·lustra els lligams especials que els animals poden crear amb els humans i com la seva presència pot tenir un impacte profund en les vides de les persones. La narrativa destaca la importància de l'amor i la connexió en les formes més inesperades.

Persecució de Toni Sala ens endinsa en una intensa trama centrada en les intricades realitats dels escorxadors. Amb una prosa apassionant, Sala narra una història de persecució que destapa secrets obscurs d'aquest sector. El protagonista es veu immers en una recerca perillosa, revelant la complexitat i els dilemes ètics que envolten la indústria carnívora. La novel·la de Sala ofereix una reflexió profunda sobre la moralitat i la justícia en un context contemporani. Conjugant intriga i crítica social, Persecució promet ser una lectura impactant i reveladora. 

BIBLIO DIGITAL

La Pell Freda d'Albert Sánchez Piñol és una novel·la ambientada en una illa desolada on dos homes, Gruner i el narrador, han d'enfrontar-se als misteriosos atacs d'éssers marins. La història explora temes com la soledat, la por i la relació entre la civilització i el món salvatge. Conforme es desenvolupen els esdeveniments, sorgeixen qüestions existencials sobre la naturalesa humana i la nostra capacitat per comprendre allò desconegut. Amb una atmosfera tètrica i un gir sorprenent, la novel·la ofereix una experiència literària única i intensa.

BIBLIO DIGITAL

Soy un gato de Natsume Soseki és una novel·la que ofereix una visió única a través dels ulls d'un gat, que observa les idiosincràsies i les complexitats de la societat japonesa de l'època Meiji. El protagonista, el gat, relata amb agudesa les excentricitats dels humans i les seves interaccions. Soseki utilitza el punt de vista del gat per explorar les dinàmiques socials, la solitud i la filosofia de la vida. Amb una barreja d'humor i crítica social, la novel·la és una obra mestra literària que captura la complexitat de l'ésser humà des d'una perspectiva única.

Flush de Virginia Woolf és una novel·la biogràfica que explora la vida del gos de l'activista i escriptora Elizabeth Barrett Browning. Narrada des del punt de vista del gos, la història ofereix una perspectiva única sobre la relació entre l'animal i la seva propietària. A través d'una prosa lírica, Woolf retrata les experiències de Flush des de la seva infància fins a la vida adulta, destacant les intricades connexions entre els éssers humans i els animals. La novel·la reflecteix temes com la llibertat, l'amor i la complexitat de les relacions humanes a través dels ulls d'aquesta peculiar figura canina.

BIBLIO DIGITAL

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblioteques amb l’etiqueta #matarodellibres2024

Prestatges virtuals


A més a més...


FICCIONS ICÒNIQUES INSPIRADES PER ANIMALS

La relació entre la literatura i els animals ha sigut prolífica i ha donat resultats ressenyables en èpoques molt diferents.  

Clica la imatge per llegir l'article sencer.

ANIMALS HUMANS

"La millor manera de defensar els drets humans és defensant els drets dels animals", deia Will Kymlica

Clica la imatge per llegir l'article sencer.


PODCASTS MOLT ANIMALS!