Repte de lectura


La lletera, de Johannes Vermeer. Per més informació CLICA AQUÍ

Llibres recomanats


Deliciosa selecció de Els millors relats de Roald Dahl amb els ingredients que el fan tan especial: humor, emoció, sarcasme i capacitat de meravella, sovint amb un punt fosc i macabre.

La realitat és imprevisible i acostuma a tirar per terra els futurs que imaginem. Vivim a les fosques. ¿Quines conseqüències tindran les nostres decisions? A Biografia del foc, recull de relats, l'autora ens parla d’aquesta incertesa terrorífica i alhora plena de possibilitats.

BIBLIO DIGITAL


El món estètic i moral de Hemingway es troba als seus Cuentos destil·lat, sec, sobri, encegador, latent. La caça, la pesca, la boxa, la guerra, l'alcohol, el desig o la derrota són alguns dels materials amb què es construeix aquesta obra l'alè de la qual perdura amb un vigor insospitat.

BIBLIO DIGITAL

Carver va ser un dels màxims exponents del que es va batejar com a "realisme brut". A Todos los cuentos (lacònics, precisos, d'una intensitat emocional continguda) l'autor transforma la vida en literatura seguint l'estela de Hemingway i sobretot de Txékhov, el seu gran mestre.

En les seves narracions, denses i complexes com novel·les, Cheever ens parla dels americans que viuen als suburbis de Nova Anglaterra o als barris més residencials de Manhattan. En els seus Contes  capta amb gran riquesa de matisos els problemes matrimonials, les aspiracions d'una classe mitjana que viu per damunt de les seves possibilitats, la solitud dels perdedors, però també la gràcia que reben els que mantenen la fe i l'esperança per damunt de totes les misèries de la vida.

BIBLIO DIGITAL

Las cosas que perdimos en el fuego explora les complexitats de la societat argentina contemporània a través d'històries fosques i inquietants. Enriquez teixeix narratives que exploren la violència de gènere, la desigualtat social i les tensions polítiques, tot imbuit amb elements de realisme màgic. Amb un estil potent i evocador, l'autora aborda temes urgents mentre captiva els lectors amb la seva habilitat per barrejar el surrealisme amb la quotidianitat.

BIBLIO DIGITAL

Manual per a dones de fer feines és una col·lecció de relats que ofereix una mirada íntima i incisiva sobre les vides de les dones en la vida quotidiana. A través d'històries captivadores i realistes, Berlin il·lustra la complexitat dels rols de gènere i la seva relació amb el treball domèstic. Les narracions es despleguen amb una prosa àgil i un toc d'humor, explorant temes com la maternitat, les relacions familiars i les dinàmiques socials. Aquest llibre destaca per la seva capacitat d'observació fina i la representació autèntica del món de les dones en la seva diversitat.

BIBLIO DIGITAL

24 hores d'Anton Txékhov és una obra que captura un dia ordinari a la vida de la gent comuna a la Rússia del segle XIX. A través de diversos personatges i situacions, Txékhov revela les complexitats de les relacions humanes, les expectatives socials i les frustracions individuals. Amb un estil literari ric, l'autor plasma amb subtilesa els detalls quotidians, creant una teixitura de la vida quotidiana amb moments d'alegria, desig i melancolia. Aquesta obra destaca per la seva profunditat psicològica i la seva habilitat per reflectir les múltiples facetes de l'experiència humana en un període històric concret.

BIBLIO DIGITAL

Una dona confinada a una habitació pel seu marit metge experimenta una progressiva espiral cap a la bogeria. La seva relació amb el paper de paret groc de la seva cel·la esdevé un simbol potent de la seva pròpia opressió i pèrdua de la identitat. El paper de paret groc és una obra considerada un clàssic del feminisme i de la literatura de terror psicològic.

Recopilació de relats que ofereixen una mirada penetrant a les vides de dones a la Madrid dels anys 30. A través d'històries breus, Carnés retrata les complexitats de la societat, destacant els desafiaments de les dones en aquesta època. Des de l'amor i la por fins a la lluita per la llibertat i la justícia social, els contes aborden temes diversos amb una prosa àgil i una sensibilitat única. L'autora, compromesa amb els problemes socials de la seva època, captura a Trece cuentos amb habilitat les emocions i les experiències de les dones amb una veu autèntica i empàtica.

BIBLIO DIGITAL

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblioteques amb l’etiqueta #matarodellibres2024

Prestatges virtuals


A més a més...


Els 10 millors llibres de relats de tots els temps

Clica la imatge i llegeix l'article sencer.

S’obre la convocatòria del 17è Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats
Clica la imatge i llegeix l'article sencer.

Entrevista a Carlota Gurt

Clica el vídeo per escoltar-la.