Repte de lecturaLlibres recomanats

La rebel i independent Jane Eyre surt de l'orfenat, després d'una trista infància, per anar a fer d'institutriu a la mansió del senyor Rochester. El seu canvi de vida no serà l’esperat, la casa té quelcom de misteriós i inquietant, quasi tant com el seu enigmàtic propietari. Inoblidable història d'amor amb tints gòtics, reivindicació feminista i superació personal. Obra mestra d'una bellesa vertiginosa. 

Enllaç al catàleg.

L'Agnes Grey decideix treballar com a institutriu per contribuir als ingressos familiars i demostrar la seva independència. Però el seu entusiasme s'apaga ràpidament en haver de lluitar contra els difícils fills dels Bloomfeld i el dolorós desdeny amb què la tracta la família Murray. Inspirada en les experiències de l'autora, la novel·la descriu les temibles pressions a què se sotmetia les institutrius al segle XIX. 

Enllaç al catàleg.

El senyor Loockwod arriba a Cims Borrascosos per parlar amb el propietari de la finca, el senyor Heathcliff. Es rebut amb molta fredor, però la majordoma, al servei de la família de fa anys, li explica la història d'amor tèrbola i apassionada entre Heathcliff i Catherine. Una història brillant, brutal i demolidora, que fa estremir i et corprèn. Una de les obres més originals i seductores de tots els temps. 

Enllaç al catàleg.

La Margaret simbolitza el sud, la tradició, el món rural, la tranquil·litat i la vida plàcida i harmoniosa. En John simbolitza el nord, la modernitat, la indústria, les fàbriques i el treball dur. Aquests dos mons es troben i col.lisionen. Encisadora i tendra història d’amor en un context industrial, dominat per la lluita obrera, les vagues i els disturbis socials. 

Enllaç al catàleg.

Bathsheba Everdene, independent, bonica i tossuda, enamora tres pretendents molt diferents: Gabriel Oak, un ramader; Frank Troy, un atractiu i temerari sergent; i William Boldwood, un solter ric i madur. Primer gran èxit de Thomas Hardy, que tanmateix va haver d’encaixar dures crítiques doncs va ferir la sensibilitat dels lectors victorians, que hi van veure, sobretot, una dona independent que es veia amb cor de prescindir dels homes. 

Enllaç al catàleg.

Després de perdre els pares, les germanes Margaret i Hester Ibbotson arriben al poblet de Deerbrook  alterant l'aparent tranquil·litat del lloc. De seguida, corre la remor que una d'elles es casarà amb el farmacèutic del poble, el senyor Edward Hope. El destí de Margaret, Hester i Edward es veurà marcat per sempre per la notícia. Prosa deliciosa per a un retrat sublim de la vida i la societat victorianes en un poble de províncies, amb uns personatges captivadors. 

Enllaç al catàleg.

És una veritat universalment coneguda que Orgull i Prejudici és un gran i meravellós clàssic de la literatura anglesa i d'arreu del món. La vida de la família Bennet es veu alterada per l’arribada d’un veí́ nou, Charles Bingley, amb el seu amic, el ric i esquerp Fitzwillam Darcy. Una lectura absolutament seductora amb dos personatges inoblidables. 

Enllaç al catàleg.

L'Emily Fox-Seton és soltera, té 34 anys i viu a una humil però decent pensió. No té família ni recursos econòmics i per això es dedica a fer encàrrecs per a senyores de l'alta societat. Fent ostentació d'una magnífica capacitat narrativa l'escriptora ens condueix per un laberint ple de girs inesperats i barreja els diferents gèneres literaris de manera brillant. 

Enllaç al catàleg.

Ens submergim en la vida quotidiana d’una petita ciutat, amb d’un grapat d’interessants personatges. Amor, relacions humanes, matrimoni, art, cultura, moral, religió, ciència, educació, política... Molts elements humorístics, d'altres tristos i alguns fins i tot terribles. Una de les novel·les més grans escrites en llengua anglesa, és una fita literària pel seu enfocament innovador, així com un document impagable de la seva època. 

Enllaç al catàleg.

L'Anne s'ha quedat per a vestir sants. Fa vuit anys, persuadida pel seu entorn, va rebutjar l'amor d'un jove i pobre mariner del que n'estava profundament enamorada. Resignada al seu destí de dona soltera dins la plàcida vida de l'aristocràcia rural anglesa, veurà com el seu món pateix una forta sacsejada: ell ha tornat. Una obra absorbent, tendra i emotiva que deixa empremta. 

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Biblioteca Virtual

Te i llibres


Recomanacions

Te i llibres


A més a més...


Un conte de fades gòtic 

Una nova traducció de 'Jane Eyre' de Charlotte Brontë a càrrec de Marta Pera Cucurell.

Clica la imatge per saber-ne més.

Els temptadors abismes i turbulències de "Cims borrascosos" 

Viena publica una nova traducció catalana, feta per Ferran Ràfols Gesa, del clàssic d'Emily Brontë, una de les fites del Romanticisme anglès.

Clica la imatge per saber-ne més.

George Eliot i la saviesa

Middlemarch (Columna) és una obra que es presenta com el retrat de la vida en una comunitat de províncies anglesa al voltant de 1830.

Clica la imatge per saber-ne més.


Persuasió, de Jane Austen

Amb gratitud i estimació per qui va ser lectora fervent d’aquesta novel·la al llarg de la seva vida, Gemma Romanyà Valls, que ens ha deixat un llegat de compromís i amor a la cultura i al país.

Clica la imatge per saber-ne més.


Blogs literaris

Te i llibres


TV3 a la carta, Yannick Garcia

Xavier Graset conversa amb Yannick Garcia, traductor i guanyador del I Premi Aurora Bertrana de traducció.