Repte de lecturaLlibres recomanats

Tot un clàssic de la literatura, on el mític tren de l'Orient Express proporciona l'escena d'un crim ideal per conèixer la gran capacitat de resolució de l'inspector belga Hercules Poirot.

Enllaç al catàleg.

Faula plena d'humor i ironia on el protagonista només se sent lliure i integrat quan llegeix al tren, davant gent desconeguda i sense esperar res a canvi.

Enllaç al catàleg.

La Joana i l'Enric viuran una història d'amor durant la construcció del cremallera de la Vall de Núria que es veurà afectada per la intolerància dels familiars i l'esclat de la Guerra Civil.

Enllaç al catàleg.

Novel·la de suspens i d'argument intricat, on es posa a prova la moralitat d'en Guy i en Bruno, dos desconeguts que coincideixen en un vagó de tren.

Enllaç al catàleg.

Cinc sicaris es troben al mateix tren i durant el viatge descobriran que les seves missions estan entrellaçades.

Enllaç al catàleg.

L'estació de tren de Canfranc esdevé un personatge més en aquesta història sobre la persecució i la fugida dels refugiats durant la Segona Guerra Mundial.

Enllaç al catàleg.

L'apotecari Antoni Sanuy somnia que va en tren des de Barcelona cap a terres de Ponent, iniciant un viatge entre la realitat i la fantasia, en una novel·la experimental i visionària.  

Enllaç al catàleg.

Un vagó, dos passatgers i un viatge al passat fan d'aquesta novel·la una lectura entranyable.  

Enllaç al catàleg.

El ferrocarril subterrani és un dels mitjans de transports clandestins que té la Cora per aconseguir la llibertat i fugir de l'esclavitud de la plantació de cotó.  

Enllaç al catàleg.

Pàgines històriques plenes de passió, elegància i aventures viscudes en el famós tren de luxe que va unir Occident i Orient.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Prestatge virtual de la Biblioteca

Trens, trens, trens


Arte i Ferrocarril

El ferrocarril a la literatura, el cinema i les arts plàstiques. Per Jordi Font-Agustí.

Clica la imatge per saber-ne més.

10 curiositats sobre la primera línia de ferrocarril de la Península 

La primera línia ferroviària de la península Ibèrica es va estrenar el 28 d’octubre del 1848 en un trajecte que unia Barcelona i Mataró.

Clica la imatge per saber-ne més.

Passeig literari pel Museu del Ferrocarril

Clica la imatge per fer el passeig.