Repte de lecturaLlibres recomanats

Artista de culte dins del món del còmic, Bechdel va trigar dues dècades a explicar Fun home. Després de vint anys de canvis socials, de provar amb altres experiències l'excel·lència com a dibuixant i de madurar la seva perspectiva emocional, va aconseguir crear i publicar Fun home al 2006.

Enllaç al catàleg.

L'Anne pensava que seria incapaç d'encarar el procés de transició de gènere de l'Àlex. Però, la relació amb l'Àlex i tota la seva família en sortirà reforçada, d'aquest camí. Els servirà per eixamplar horitzons, obrir portes i divulgar coneixements sobre la identitat de gènere. 

Enllaç al catàleg.

Basada en fet reals, Degenerado es la extraordinària història de Louise i el seu marit transvestit. L'emotiva novel·la gràfica coincideix amb l'aniversari d'un esdeveniment tan important com punyent que és la Primera Guerra Mundial i es publica en una societat en ple debat sobre la llibertat de decidir i actuar sobre el cos i/o segons la identitat sexual. 

Enllaç al catàleg.

El debut de Lee Lai a la novel·la gràfica és una meravella introspectiva i elegantment il·lustrada, una història profundament commovedora sobre el estira-i-arronsa entre la família i la individualitat. 

Enllaç al catàleg.

Per a Tillie Walden el patinatge artístic era una peça clau de la seva identitat, un refugi amb què desconnectar de l’estrès de l’escola, el bullying i la família. Però, a l’institut  es va interessar per l'art i es va enamorar de la que seria la primera núvia. 

Enllaç al catàleg.

Us és la història d’amor entre Sara i Diana, i també la de la transició de gènere de la Diana. Ella té por que després de la transició la relació amb la Sara s’acabi, però, no és pas així. Tot i que ara, hauran de sortir de l’armari i afrontar la mirada del seu entorn familiar i social. 

Enllaç al catàleg.

Des del principi, Juanito s’adona que no encaixa amb els altres. Al col·legi li comencen a dir “mariquita”, però, ell no sap ben bé què significa. Aquesta obra personal explica una història universal: la dels marginats, els diferents. 

Enllaç al catàleg.

Vida i mort de García Lorca a través de tots aquells que varen compartir-les. Aquesta novel·la gràfica inclou històries reals i testimonis sobre el genial poeta de Granada. 

Enllaç al catàleg.

La biografia il·lustrada del líder de Queen, un dels mites més poderoso del s. XX. Darrere de totes les seves cançons hi ha el nom propi de Freddie Mercury. Però...qui va ser? Com és la seva història? Freddie va demostrar que una persona pot sortir-se de l’establert i seguir triomfant, i sobretot, ser lliure. 

Enllaç al catàleg.

Autobiografia sobre el que significa ser no binari i asexual. El viatge fins a descobrir la seva vertadera identitat, entre confusions d'adolescents, els amics o el trauma que suposa anar al ginecòleg. Género Queer és més que la història de Maia Kobabe, és una guia sobre gènere. 

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Prestatge virtual de la Biblioteca

Amb orgull i sense por tots els dies de l’any


A més a més...


10 còmics de temàtica LGBT (i altres sigles) per l'escriptor Fali Ruiz-Dávila  

Clica la imatge per saber-ho.

 

Roberta Gregory: pionera del còmic lèsbic 

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Les sexualitats lèsbica, bi i trans surten de l'armari en el còmic

La normalització de la diversitat de gènere impulsa un bon grapat de noves historietes.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

La representació LGBT al còmic mainstream americà

Una ullada al panorama general

Clica la imatge per saber-ne més.