Repte de lecturaLlibres recomanats


La Llumeta viu en un far i cada vespre s’enfila seixanta-un graons per encendre el llum, però una tempesta ho canviarà tot. Seguint la millor tradició realista de Dickens, però amb pinzellades de terror, aventures de pirates i fantasia, aquesta és una història atmosfèrica sobre ser valent i ser capaç de més del que mai t’hauries pensat. 

Enllaç al catàleg.

La història d'Aristòtil i Dante romandrà amb tu per sempre. Autèntic crossover, punt de trobada entre progenitors i fills adolescents per afrontar la identitat sexual dels fills propis. 

Enllaç al catàleg.

En Linus Baker viu una vida mooolt monòtona quan és enviat a supervisar un orfenat en una illa enmig d'una immensa mar blavíssima; es tracta d'un projecte altament confidencial. Guanyador de premis i bestseller del NY Times, toca temes tan fonamentals com la discrminació, la llibertat d'expressió o la importància de ser un mateix. 

Enllaç al catàleg.

Viatge iniciàtic ambientat a l'Astúries de la Guerra Civil. El Miquel, de tretze anys, obeint els precs de la seva mare surt a buscar el seu pare, un miner republicà empresonat prop d’Oviedo. Acompanyat per la seva gosseta, travessarà muntanyes amb llops i desertors, pisparà menjar, fugirà de la Guàrdia Civil, s’enamorarà, coneixerà persones que ho van perdre tot, es farà un home i descobrirà amb els seus propis ulls el que és una guerra. 

Enllaç al catàleg.

Quatre protagonistes maltractats per la vida. Théo, un adolescent  amb els pares separats de manera violenta. El seu amic Mathis no és pas més afortunat i acaba sent el seu millor company de borratxeres. I després hi ha l’Hélène, una professora  d’institut que no ha superat mai les pallisses que va rebre de petita i que convertirà en Théo en el seu protegit. Retrat sense concessions de la societat, però al final del fosc túnel sempre hi ha una llum, que en aquest cas s’anomena lleialtat. 

Enllaç al catàleg.

Una mona, Sally Jones, és la protagonista d'una novel·la policíaca que comença amb un assassinat sense cadàver. Empresonen el seu amic i ella buscarà proves per poder-lo alliberar. La recerca guiarà l’obra cap a la novel·la d’aventures, multiplicant les escenes en diversos indrets del món. Premi Llibreter 2018! 

Enllaç al catàleg.

Comença la I Guerra Mundial, Joey, un cavall intel·ligent i fort, és venut per un granger borratxo a l'Exèrcit, allunyant-lo del seu estimat Albert, el fill del granger. Aquí comença un llarg i perillós perple del Joey com a cavall de guerra, passant de mà en mà. A vegades valorat i d'altres menyspreat, salvant vides i lluitant per no perdre la seva i per tornar a casa. Original argument narrat meravellosament en primera persona, aquesta és d'aquelles novel·les que no s'obliden.  

Enllaç al catàleg.

Com ploren les persones que no poden sentir res? En Seon és un jove de setze anys que pateix alexitímia, és a dir, que és incapaç d’experimentar cap emoció. Quan la mare i l’àvia moren, haurà d’enfrontar-se al món tot sol. Fins que coneix en Gon, un noi molt conflictiu que ha estat en centres de menors i que no pot controlar l’agressivitat. Entre tots dos sorgeix una estranya amistat que, contra tot pronòstic, els transformarà. 

Enllaç al catàleg.

La Maria João decideix escriure una llarguíssima carta adreçada al seu amor de la infància, en Júlio. A través d’aquesta carta anem coneixent els inicis de la seva amistat a la placeta, l’especial vincle que els uneix i com n’arriba a ser d’important en Júlio a la seva vida. la Mary John anirà plasmant les reflexions, els sentiments que l’acompanyen en aquest moment en què la seva vida està canviant més que mai. Intimista novel·la de creixement.  

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

A més a més...


Lo mejor del Young Adult: Lista colectiva 

En aquesta llista col·lectiva, els experts i seguidors de la literatura Young Adult ens expliquen quina consideren la millor novel·la d'aquest gènere i per què. Quin llibre hi afegiries?

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Paraula de Mixa

@paraulademixa

Benvinguts al canal de You tube de Paraula de Mixa.

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 22/23: Inscripcions obertes i obres finalistes 

Clica la imatge per saber-ne més.

 

Premis Atrapallibres i Protagonista Jove: històric d'obres finalistes i guanyadores  

Clica la imatge per saber-ne més.