Repte de lecturaLlibres recomanats


Mansfield Park és la gran mansió de Sir Thomas i Lady Bertram on Fanny Price, la seva neboda, viurà la seva infància i joventut al costat d’uns cosins que la tracten amb aires de superioritat. Només un d’ells, Edmund, sembla relacionar-s’hi de manera més benevolent. Amb el pas del temps Fanny haurà d’aprendre a moure’s en un escenari de complexes relacions i jocs d’interessos que marcaran el seu destí. 

Enllaç al catàleg.

París era una festa és una fantàstica crònica amb la que Hemingway rememora els millors anys de joventut viscuts al París dels anys 20, un meravellós retrat de la ciutat que va acollir la “Generació Perduda” i un veritable cant a l’amistat. 


“Així era el París de la nostra joventut, quan érem molt pobres i molt feliços”

Ernest Hemingway

Enllaç al catàleg.

Amb Londres NW  Zadie Smith reflecteix el ventall multicultural de la gran capital per posar de manifest com aquestes diferències condicionen la posició social dels seus habitants i els seus valors a l'hora d’afrontar les dificultats de la vida. Finalista del Premi Orange i del National Book Critics Circle Award.

Enllaç al catàleg.

Amb Adéu a Berlín us podreu endinsar en l’ambient de la ciutat durant la República de Weimar. Christopher, el narrador de la història, un jove britànic professor d’anglès, ens ofereix una emotiva fotografia de totes les esferes de la societat berlinesa abans de l’arribada del nazisme. Publicada l’any 1939, va ser adaptada al cinema dues vegades, la més coneguda de les quals és la mítica versió musical “Cabaret”.

Enllaç al catàleg.

El relat autobiogràfic de l’exiliat Tomàs Pàmies és també un diàleg epistolar amb la seva filla Teresa amb el que es testimonia les diferències entre el fort compromís amb primer comunisme i la decepció ideològica de la següent generació davant els fets de la Primavera de Praga.  Testament a Praga va obtenir el Premi Josep Pla de Narrativa l’any 1970. 

Enllaç al catàleg.

Winesburg és un petit poble de l’Oest americà on sembla que no hi passi res. Però una mirada atenta anirà descobrint la vastedat d’un món format per una gran varietat de personatges que amaguen històries extraordinàries. Winesburg, Ohio, és una de les obres mestres de la narrativa nord-americana que va obtenir el Premi Llibreter l’any 2004.

Enllaç al catàleg.

Carrer Bolívia narra la història de la Lina i el Néstor, dos joves procedents de Linares que emigren al barri del Besòs durant els anys seixanta. Mentre Néstor s’uneix a la lluita sindical contra el franquisme, Lina s’integrarà a la vida del barri. Un retrat fidel de la realitat social i política d’una època convulsa de la història de Catalunya.

Enllaç al catàleg.

El viatge a la frontera canadenca que Dell Parsons emprèn amb quinze anys fugint dels serveis socials és un camí precipitat cap a la maduresa després de viure la dolorosa ruptura familiar. Canadà és una novel·la d’una gran bellesa que explora les complexitats de les relacions familiars.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

El viatge com a metàfora


A més a més...


Espais Escrits: Una associació privada sense ànim de lucre que aglutina un centenar de centres literaris que vetllen la memòria dels nostres clàssics catalans. Més informació.
BARCELONA, ciutat de la literatura

Aquest projecte vincula la Ciutat de Barcelona i la literatura, a més, és una finestra oberta amb les altres Ciutats de la Literatura UNESCO del món.

Cliqueu la imatge per a més informació.