Repte de lectura


Llibres recomanats


A El Soroll del temps el famós compositor Dmitri Xostakóvitx, espera, inquiet, la visita de la NKVD, la temuda policia secreta, amb l'esperança que se l'enduguin només a ell i no a tota la família.

Enllaç al catàleg.

Amb Viatge d'hivern, Jaume Cabré fa un Homenatge literari a Schubert, a Bach i a la música. A la vegada, és un repertori de passions humanes, un repàs a la història interior d'Europa i un recorregut geogràfic.

Enllaç al catàleg.


L’Archy i en Nat han aconseguit el negoci dels seus somnis: un paradís de vinils de segona mà. Però a Avinguda Telegraph els plans per construir un gran centre comercial ben a prop, pot suposar una condemna per a la seva petita empresa.

Enllaç al catàleg.

A la intimitat de l'edifici Dakota, John Lennon parla amb la seva psicòloga. A Lennon, l'ex Beatle ens dóna les claus del seu univers, des de la tendra infància fins a la tarda de la seva mort.

Enllaç al catàleg.

Nocturns són cinc relats independents però que tenen coses en comú, a vegades algun protagonista i sempre la música. La nit, la música i els músics, en cinc relats d'humor i tragèdia.

Enllaç al catàleg.

Tòquio  blues tracta les angoixes adolescents, el desengany del primer amor, la reclusió en un mateix i el trànsit a l'edat adulta. Amb el Japó contemporani, ple influències occidentals, com a teló de fons i la música com a banda sonora de la vida.

Enllaç al catàleg.

Origen, ascens a la fama i desfeta d’una banda de rock fictícia. La Daisy Jones és l'estrella de rock més important del planeta. Tothom somia amb ella, tothom vol ser com ella, Tothom estima a la Daisy Jones.

Enllaç al catàleg.

Ballaven el black bottom ens situa a la dècada de 1920, durant la dictadura de Primo de Rivera, la modernitat passa pels balls nord-americans, el culte al cos, els líders carismàtics i els uniformes: una combinació perillosa.

Enllaç al catàleg.

A Una Música constante, Michael Holme és un violinista de gran talent que du una vida monòtona i trista. Fins que un dia creu veure a la Júlia, una pianista a qui havia estimat i que no ha vist des de fa deu anys.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registra-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

A més a més...


BIBARNABLOC: Aquest llibre em sona

Les biblioteques de Barcelona ens suggereixen uns títols de novel·les amb banda sonora i ens fan una pinzellada del seu argument. Perquè ens despertem amb música, conduïm amb música, anem de compres amb música… És inevitable que la música acabi colant-se també als llibres.BARCELONA CLÀSSICA: lectures musicals

 Les novel·les que se serveixen de la música per arribar més enllà de tot allò referencial i tracten la necessitat d’aquest art com a crossa i suport dels personatges; les que s’estructuren a partir de models musicals (com la fuga) o senzillament les que s’hi inspiren per trobar la prosòdia adequada les podríem agrupar com a novel·les musicals.  


I si fem un viatge al revés?

En Jan Arimany, influencer, booktuber i editor de Trotalibros , ens proposa la lectura d’una novel·la a partir de cada cançó del grup Manel.

10 milles per veure una bona armadura, en llibres


 

Els millors professors europeus, en llibres