Repte de lecturaLlibres recomanats


La Llibretera de París novel·la la fascinant història de Sylvia Beach, fundadora de la mítica llibreria Shakespeare and Company, lloc de trobada dels escriptors de la Generació Perduda al París dels anys 20. 

Enllaç al catàleg.

Què passaria si poguéssiu reunir en un mateix barri tots aquells escriptors que admireu? Quines converses tindrien entre ells, quins somnis i pensaments intercanviarien? El Barrio és una original proposta on els protagonistes de la història de la literatura es converteixen en personatges de ficció.

Enllaç al catàleg.

Amb Les Nostres riqueses descobrirem la història de la llibreria d’Alger que Edmond Charlot va fundar l’any 1936 i que es va convertir en punt de trobada d’autors com Saint-Exupéry i André Gide.

Enllaç al catàleg.

Quan Florence Green decideix obrir una llibreria en un petit poble de Suffolk no s’imagina l’oposició subtil però implacable que mostraran els seus veïns al seu projecte. La Llibreria és una història tragicòmica sobre el poder de la literatura, finalista del Booker Prize.

Enllaç al catàleg.

A Mi maravillosa librería coneixereu la bonica història de la transformació d’una petita llibreria de barri en un centre cultural imprescindible a la Viena del segle XXI.

Enllaç al catàleg.

A La Llibreria ambulant acompanyareu a la senyoreta McGill en el moment que decideix fer un canvi sobtat a la seva vida, deixant la granja on viu per convertir-se en una autèntica llibretera ambulant. Una història amb encant.

Enllaç al catàleg.

Mendel, el de los libros narra la història de Jakob Mendel, l’excèntric llibreter jueu de memòria prodigiosa que passa els dies en una taula del cafè Gluck de Viena. Un exquisit relat sobre el pes de la història a l’Europa de principis de segle XX.

Enllaç al catàleg.

La Biblioteca en llamas descriu la fascinant investigació que Susan Orlean va portar a terme durant més d’una dècada sobre l’incendi provocat de la Biblioteca Pública de Los Ángeles ocorregut el 29 d’abril de 1986. Qui voldria cremar una biblioteca?

Enllaç al catàleg.

Al París de 1939, en plena ocupació nazi, la jove Odile Souchet s’uneix a la Resistència i ofereix la Biblioteca Americana de París on treballa com a refugi pels jueus expulsats de les seves cases. La Biblioteca de París és la història d’una lluita en defensa de la vida i la cultura. 

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Històries que ens fan reflexionar sobre la importància de la lectura i dels llibres.


A més a més...


CIUTAT MARAGDA: Llibreries (re) obertes, servei essencial
CIUTAT MARAGDA: Com endreçar una biblioteca

Amb l'editor i escriptor Roberto Calasso com a guia, mirem de respondre el com i el per què d'endreçar una biblioteca.  CIUTAT MARAGDA: llibres amb protagonistes escriptors

En forma de genis populars, de poetes solitaris, d'impostors o d'artistes maleïts, de la paròdia a la metaliteratura passant pel best-seller, són multitud els llibres que tenen com a protagonista la figura arquetípica de l'escriptor. Avui en repassem alguns.


 

L'IRRADIADOR: Casa Usher: la llibreria i ara també editorial

Visitem la llibreria Casa Usher de Barcelona per conèixer el seu nou projecte: Casa Usher editores, un segell que s'estrena amb les memòries de la Catalònia escrites per Carles Soldevila amb el títol Vint-i-cinc anys de llibreria.


Les biblioteques experimentals de Seül. Article de Jorge Carrión


Si tota la informació ja és a Internet, ¿què hem d’anar a buscar a les biblioteques?

A Seül n’hi ha quatre que aposten per fer que el llibre porti cap a l’experiència física i no cap a la pantalla.


La vuelta de las librerías. Conferencia de Jorge CarriónCiència ciutadana i biblioteques públiques. Article d’OpenSystems


Les biblioteques públiques poden trobar un aliat en la ciència ciutadana per sembrar el coneixement científic i participat.