Repte de lecturaLlibres recomanats


A L'Emperadriu del Paral·lel, Lluïsa Cunillé descriu el Paral·lel de Barcelona de finals dels anys 20 i principis dels 30, on es viu a ritme de cuplets, proclames polítiques i agudeses tavernàries.

Enllaç al catàleg.

Un Mes al camp és una deliciosa i divertida comèdia on, en un ambient rural, una aristòcrata viu dividida entre la fidelitat al seu marit i l'atracció que sent pel jove professor del seu fill.

Enllaç al catàleg.

A Un Tramvia anomenat Desig, Blanche visita a la seva germana i coneix l’home amb qui viu. Passió, deliris, vicis i misèries al barri més degradat de Nova Orleans.

Enllaç al catàleg.

Casa de muñecas. La Nora és una dona casada amb un banquer i mare de tres fills, considerada una propietat i tractada com una dolça i delicada nina de porcellana.

Enllaç al catàleg.

Una mare mor i deixa dues cartes als seus fills bessons. Incedios és un drama dur que ens parla dels orígens, la guerra, la violència, les migracions i la recuperació de la memòria.Tot embolcallat per secrets familiars.

Enllaç al catàleg.

Vuit personatges aïllats en una casa, per una tempesta de neu, i un macabre joc criminal. La Ratonera és una aclamada obra, basada en un fet real, que des de 1952 continua representant-se a Londres de forma ininterrompuda.

Enllaç al catàleg.

A La Visita d'un inspector, un alegre sopar, on es celebra un compromís matrimonial, és interromput per la visita d'un inspector que està investigant el suïcidi d'una noia.

Enllaç al catàleg.

A Bodas de sangre, Leonardo és casat i amb un fill, això no li impedeix fugir amb la seva antiga promesa el mateix dia del casament d'ella. Tragèdia amarada de passions, punyals i mort.

Enllaç al catàleg.

Els teixidors  és una obra basada en les revoltes que van tenir lloc l'any 1844 a Silèsia, on els treballadors del tèxtil malvivien en pèssimes condicions sotmesos al despotisme i l'arbitrarietat dels amos.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Et convidem a què descobreixis molt més del teatre


A més a més...


 TEATRE, cicle temàtic

BibarnaBloc, el bloc de les Biblioteques de Barcelona, amb aquest cicle temàtic de teatre recomana els dramaturgs cabdals per conèixer i reconèixer el teatre contemporani d’aquí i d’allà.


LLEGIR EL TEATRE

Coneix el projecte Llegir el teatre un cicle de clubs de lectura sobre textos teatrals que duen a terme conjuntament el Servei de Biblioteques del Departament i el Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

TRIA DE LLIBRES PER LLEGIR TEATRE I SOBRE TEATRE

A la selecció de Peté Soler per a Sant Jordi hi trobem Els encantats de David Plana; El teatro catalán en el exilio republicano, de Francesc Foguet; Carme Portaceli i la FEI!, de Damià Barbany; Quan els peus són les teves ales, de Guillem Cabrea i Ara comença tot, el llibre autobiogràfic de Lluís Homar en què repassa la seva trajectòria des dels inicis als Lluïsos de Gràcia fins a la direcció del Teatre Lliure, amb Anna Lizaran, Xavier Albertí, Lluís Pasqual, Fabià Puigserver, passant per les experiències al cinema sota les ordres de directors com Pedro Almodóvar.


 

LLETRESCENA, QUATRE DIES DE LITERATURA I TEATRE A TEIÀ

Punt de trobada de la literatura i el teatre, i plataforma per al seu gaudi i difusió:

 


 

DIA MUNDIAL DEL TEATRE

 El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, una iniciativa promoguda des del 1961 per l'Institut Internacional del Teatre (International Theatre Institute, ITI), organisme associat a la UNESCO.

 


 

Avantatges amb el carnet de la biblioteca

El carnet de la biblioteca t'ofereix descomptes en museus, teatres (un d’ells el Teatre Monumental de Mataró), cinemes i llibreries de la província de Barcelona.