Repte de lecturaLlibres recomanats


Trilogia de Copenhaguen reuneix en un sol volum els tres llibres de memòries de Tove Ditlevsen, una de les escriptores daneses més importants del segle XX inèdita fins ara al nostre país. Un títol amb el qual descobrireu una veu avançada a la seva època, honesta, crua i bella, que a principis del segle XX va reflexionar obertament sobre temes avui dia encara de plena actualitat.

Enllaç al catàleg.

Una altra vida, encara és una bella reflexió sobre el sentit de la vida i  la necessitat de l’escriptura així com una lúcida però intranquil·la mirada cap a una Europa contemporània abocada a una crisi social i econòmica que condueix cap a la intolerància religiosa i als prejudicis racials.

Enllaç al catàleg.

Publicada l’any 1973, Mestissa és un dels textos fundadors de la literatura aborigen canadenca. El brutal testimoni dels primers trenta anys de la vida de  Maria Campbell, marcats per l’opressió racial, la pobresa i la violència colonial és, també, una denúncia del genocidi comès sobre els pobles canadencs per part dels conqueridors europeus.

Enllaç al  catàleg.

Neix un teixidor de somnis narra els inicis com a escriptor de Ngugi wa Thiong’o, assagista, periodista, novel·lista i dramaturg nascut a Kenia i un dels intel·lectuals més importants de l’actualitat, en el context del final del colonialisme militar al continent africà. Un testimoniatge de la lluita dels pobles africans per recuperar la seva identitat.

Enllaç al catàleg.

Els tres llibres autobiogràfics de Deborah Levy - Coses que no vull saber, El cost de viure i Propietats reals - són una profunda meditació caracteritzada per una calmada prosa poètica sobre la feminitat i les dificultats per trobar una veu narrativa pròpia i sobre la complexitat de les relacions socials i familiars. 

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Històries en primera persona i biografies


A més a més...


Ciutat Maragda: Llibres sobre veus silenciades

Relats sobre vides humils que no passaran a la història, però que són un exemple de fortalesa, tendresa i empatia. Cliqueu la imatge.Ciutat maragda: La imaginació del jo narratiu

El conflicte entre el "jo" que narra i el "jo" que escriu des del llibre "Las cosas como son" (Premi Anagrama d'assaig), del filòsof Pau Luque.


Paraules autobiogràfiques

Maggie O'Farrell és autora de set novel·les. Ha publicat "Visc, i visc, i visc", un llibre autobiogràfic que gira al voltant de disset moments en què la seva vida va córrer perill i va estar a punt d'escapar-se-li entre els dits. Anna Guitart hi ha parlat a "Tot el temps del món".

Cliqueu la imatge per a més informació.


Revista Vogue recomana...

Las mejores biografías que han pasado por las manos de libreros, editores y periodistas. 

Cliqueu la imatge per a més informació.