Repte de lecturaLlibres recomanats


A Agujero trobarem tres relats atmosfèrics, a mig camí entre el surrealisme i el Realisme Màgic, però amb una bona crítica feminista.

Enllaç al catàleg.

Balzac i la petita modista xinesa.  Dos adolescents xinesos de ciutat, suposadament intel·lectuals, són enviats al camp per ser “reeducats” pels camperols pobres. L’amistat de la Petita Modista i una maleta de llibres prohibits seran la clau i la salvació d’aquesta “reeducació”. Una joia d’humor i poesia. 

Enllaç al catàleg.

Crónica de un vendedor de sangre. Xu Sanguan treballa a una fàbrica de seda. Les condicions miserables del país l’obliguen a vendre la seva sang quan necessita diners. Una tragicomèdia de la Xina rural que fa plorar de riure.

Enllaç al catàleg.

Viatjarem a la història de Vietnam amb una emotiva saga familiar, El canto de las montañas

Enllaç al catàleg.

Com és la vida de les dones a la Corea del Sud contemporània? L’aclamada Kim Ji-young, nacida en 1982 ens posa en la pell de la seva protagonista.

Enllaç al catàleg.

Escrita sota pseudònim i traslladada clandestinament de Corea del Nord a la Xina, L’Acusació de Bandi critica fortament les condicions de vida del país més blindat del món. 

Enllaç al catàleg.

Amb L’illa de les dones del mar coneixerem la vida de dues  hanenyeo, les dones bussejadores de la illa sudcoreana de Jeju. Una història d’amistat en un món tan singular com atroç.

Enllaç al catàleg.

A Pregària al mar, un pare i un fill fugen de la guerra de Síria. Un relat intens i commovedor sobre la tragèdia dels refugiats.

Enllaç al catàleg.

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registrar-la en aquest enllaç!

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Et convidem a saber més sobre Àsia i la seva literatura


A més a més...


CONEIX ASIAN FILM FESTIVAL

Si existeix un cinema asiàtic, aquest només es pot entendre com la demostració d’un mosaic de nacionalitats que s’identifiquen amb les seves narratives locals, afins o no entre elles, però sense deixar de ser expressió de la convivència que mantenen entre si en una societat de la informació dominada per la imatge. És un cinema plural i representatiu de la diversitat geogràfica, política, econòmica i cultural d’un continent desigual. En aquest marc inclusiu que vol ser el festival es reuneixen totes les produccions que es presenten a l’Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN, des de la seva primera edició el 2011 fins al moment actual.

TERTÚLIES LITERÀRIES DE NOVEL·LA PERSA

Amb l’objectiu de donar a conèixer nous autors i autores de literatura asiàtica, aquest cop la Mediateca de Casa Àsia inicia un nou cicle de tertúlies centrades en la literatura persa en col·laboració amb la Societat Espanyola d’Iranologia.

 

TERTÚLIES LITERÀRIES DE NOVEL·LA NEGRA COREANA

La Mediateca de Casa Àsia torna a col·laborar amb la Korea Foundation per organitzar un segon cicle de tertúlies literàries guiades sobre autors i autores coreanes. En aquesta ocasió, el cicle versarà sobre la novel·la negra.

 

Llibreries La Central.

Recomanacions i propostes


El Japó de les dones, Un recorregut femení per la literatura japonesa:

 

Com somien a l'extrem orient?

 

Celebrem el #MARZOASIATICO

Per quart any consecutiu, el canal de BookTube Magrat Ajostiernos proposa un repte pel mes de març: Llegir novel·la asiàtica.Coneixent Japó i la seva literatura


CONEIXENT JAPÓ


T'hem preparat una selecció de documents per conèixer la cultura nipona. Descobreix que representava ser samurai i geisha i com afecta la religió shinto i budista en el dia a dia d’un japonès. Pots aprendre com es prepara un exquisit sushi, com parlar japonès, com dibuixar com un gran mangaka o com practicar judo. Llegeix un bon manga i mira una pel·lícula d’Akira Kurosawa. Vine i tasta! Exemplars disponibles en préstec. 


GEOGRAFIES LITERÀRIES: JAPÓ 

El Japó (en japonès 日本, Nihon o Nippon; oficialment 日本国, Nihon-koku o Nipon-koku o Estat del Japó) és un país insular de l' Àsia Oriental, localitzat a l' Oceà Pacífic. Els caràcters kanji que conformen el nom del Japó signifiquen 'origen del sol', per la qual cosa, sovint s'identifica al Japó com la 'Terra del sol naixent'. El Japó és el desè país més poblat del món i a Occident és sobretot conegut pel manga (còmic japonès) i l'anime (cinema d'animació), però la seva cultura mil·lenària és molt rica i potser no gaire coneguda pel públic occidental. Amb aquesta guia us volem acostar un tros d'aquest país ple de contrastos. 

MOSSEGADES D'ÀSIA: gastronomia i cinema - Japó 

La gastronomia japonesa és un reflex de la cultura del país. No es pot entendre l’una sense l’altra. Qui gaudeixi del menjar d’aquest país es delectarà en un veritable paradís de combinacions de sabors poc habituals i molt variades en un mateix plat i, fins i tot, de plats diferents en un mateix menú. A través de pel•lícules com El sabor del sake (1962), Tampopo (1985), Udon (2006), Dead Sushi (2012), Una pastelería en Tokio (2015) o El cocinero de los últimos deseos (2017), repassarem la gastronomia japonesa.

 

Coneix a l’escriptor Yukio Mishima

Candidat al Premi Nobel en tres ocasions, és el creador d’una extensa obra literària caracteritzada per una gran bellesa i sensibilitat on es barreja la tradició japonesa amb l’estètica moderna. Crític, assagista, poeta, dramaturg i novel·lista, és considerat part de la segona generació d’escriptors de postguerra juntament amb Kōbō Abe.