Repte de lectura

Llegeix el llibre preferit d'algú altre o un títol que et recomanin

Et recomanem...

Proposta de títols per aquest repte

Recorda que quan hagis acabat la teva lectura pots registra-la en aquest enllaç! 

Comparteix les teves lectures i descobreix més recomanacions a l’Instagram de les biblios amb l’etiqueta #matarodellibres

Guies de lectura de la biblioteca virtual

Et recomanem moltes altres històries

L'any 2020, Sant Jordi confinat

Sant Jordi confinat
Sant Jordi diferent
Recomanacions de Sant Jordi 2020

Sant Jordi 2021, tot anirà bé

Recull de premsa: preveure sant Jordi 2021

Recomanacions Sant Jordi 2021

Els bibliotecaris recomanen

El Frederic us recomana El cos, d’Olga Tokarczuk (Premi Nobel 2018), una lectura per arribar al fons de l'ànima descobrint, mitjançant un sorprenent viatge per Europa, noves visions del cos humà. Personatges històrics i fets insòlits ens acompanyen en aquesta novel·la que aconsegueix sorprendre'ns i emocionar-nos.

La Sílvia us recomana Jo, que no he conegut els homes, de Jacqueline Harpman, una novel.la intensa, que emociona i que et provoca. Una ciència-ficció “filosòfica” des del punt de vista de la dona que et fa reflexionar sobre qui ets. 

40 dones tancades en un soterrani des de fa molts anys, vigilades per uns guàrdies, aconsegueixen escapar en un món apocalíptic.

En Josep us recomana El carrer és nostre un relat sobre les arts escèniques de carrer a Catalunya, un recorregut que va des dels anys setanta fins a l'actualitat, i on hi trobareu una reflexió sobre què suposen les arts de carrer i la seva importància en la democratització real de l’art. Ens convida a descobrir les arts de carrer com a potenciadores de la vida social i comunitària, que utilitzen l’espai quotidià com a una oportunitat formidable per a crear i trobar-se amb la sorpresa, l'espontaneïtat, les emocions al carrer, la gent propera i estranya i, en definitiva, la vida, i finalment per entendre l'ahir, l’avui i el futur de les arts de carrer a Catalunya.

La Cris us recomana, Lèxic familiar, de Natalia Ginzburg, la biografia novel·lada de la seva família des la Itàlia dels anys 30 fins als anys 50. A partir de l’evocació de les paraules i expressions usades en el seu entorn més íntim Ginzburg rememora l’univers emocional de la seva infància i adolescència amb un encant especial mentre ens deixa entreveure l’ambient de la lluita antifeixista i  el naixement de l’editorial Einaudi, referent indiscutible de la intel·lectualitat d’esquerres, en la qual van col·laborar noms tant importants com Cesare Pavese i Italo Calvino.

La Laura us recomana  un llibre un imprescindible en aquests temps de Covid,  Refuerza tus defensas de Álvaro Vargas.

Reforçar les nostres defenses de manera natural per poder fer front a les possibles malalties que en aquests temps ens amenacen.

Aquest any 2021 és l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, un bon moment per replantejar-nos quanta fruita i quanta verdura ingerim.

També el trobareu a la Biblioteca Digital.

Salut! 🍒🍓

La Bego us recomana Bruja AkataComparar-la amb Harry Potter li fa més mal que bé. Nnedi Okorafor reinventa la fantasia; la tenyeix dels colors, les olors, els rituals i la quotidianitat de la Nigèria més crua i la porta al Realisme màgic per crear allí un univers de màgia fascinant. I, si no, com una nena albina afroamericana, trasplantada a la Nigèria natal dels seus pares, pot veure la fi del món a la flama d’una espelma?

L’Eva us recomana Economía circular: un nuevo modelo de producción y consumo sostenible d’ Ignacio Belda Hériz, un llibre per prendre consciència de com, a través d’alternatives innovadores, es pot anar cap a un model de producció més sostenible, just i equilibrat.

L’economia circular és un model de producció que implica compartir, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials de productes existents, tantes vegades com sigui possible.

Aquest any és L’Any  de l’Economia Creativa per al desenvolupament Sostenible. Donem suport a totes aquestes iniciatives a la nostra biblioteca i aportem el nostre granet de sorra!

Bon Sant Jordi!

L’Eva recomana Cocina saludable en familia: recetas plant based fáciles y deliciosas  de La Gloria Vegana.

 El llibre que us presento agradarà a petits i grans, a tota la família! Segur que en aquests temps de pandèmia heu cuinat absolutament de tot, veritat? Així que amb aquest llibre podreu cuinar  i recuperar les receptes i els plats de sempre: flams, truites, pastissos, galetes, amanides, batuts, etc. d’una forma actual i traient-li, mai més ben dit, tot el suc als productes i ingredients 100% vegetals i vegans. A més, tots els plats resulten atractius a la vista i al gust i promouen compartir l’experiència de cuinar tots plegats amb receptes fàcils i saboroses.

La Raquel us recomana La Vegetariana, la història de la Yeonghye, una dona normal i corrent, convencional, previsible i conformista que un dia després d’un somni decideix deixar de menjar carn. Aquest fet provocarà un daltabaix en el si de la seva família. 

Una història pertorbadora que no et deixarà indiferent!

La Coral us recomana Thug. L’odi que dónes, de Angie Thomas. La vida de la Starr Carter dona un tomb quan el seu amic d’infància, en Khalil, és assassinat davant seu a mans d’un policia blanc. Malauradament, a aquesta adolescent, no és el primer amic que se li mor degut a l’acció intencionada amb un arma blanca. Les conseqüències d’aquesta tràgica situació en la seva vida i la seva pròpia consciència de la importància de tenir veu i exercir la responsabilitat que comporta, fan d’aquesta novel·la juvenil una obra necessària per posar la mirada en les situacions de racisme que encara vivim al món i que estan d’absoluta actualitat.

La Marta us recomana Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers, de Benjamin Alire Sáenz, una novel·la juvenil que reflexiona sobre els obstacles, les inseguretats i confusions de l’adolescència. L’Ari, un jove tímid i introvertit, està perdut i capficat en esbrinar qui és, d’on ve i quin lloc ocupa en el món. Per sort, compartirà aquest camí de descobriment i de creixement personal amb un noi totalment oposat a ell. En Dante és una ànima lliure, extravertida i inquieta que farà sortit l’Ari del cau i la foscor. Junts descobriran la força de l’amistat i l’amor, elements imprescindibles d’aquesta etapa vital. Benjamin Alire Sáez ha creat una novel·la rodona, plena de reflexions profundes i on el paper de la família té un rol molt emotiu i enriquidor. Es tracta d’una història ideal per a joves lectors que vulguin sentir-se acompanyats en el procés de  definir-se, identificar-se i reafirmar-se.