TecnoGirl 2022

Programa per fomentar les vocacions tecnològiques adreçat a noies de 12 a 18 anys

Exposicions

Exposició Dones i tecnologia

Exposició que vol contribuir a posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la ciència i la tecnologia.

Les dones que apareixen en aquesta exposició van haver de lluitar no només per elles, sinó també per incrementar el paper de totes les dones en el món científic i tecnològic. El fet que les seves aportacions siguin reconegudes estimularà l’aparició de properes generacions de científiques i tècniques.

Biblioteca Pompeu Fabra. Del 10 de febrer al 31 de març. 

Biblioteca Antoni Comas. Del 4 al 30 d'abril

ètica màquines

Ètica de les màquines

Una mostra divulgativa que vol generar consciència i aportar una mirada crítica sobre el rol de les tecnologies en el nostre dia a dia tant en els usuaris com en els futurs dissenyadors.

Visites lliures per a grups de la ESO i batxillerat

Biblioteca Antoni Comas. Del 4 al 28 de maig

L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur

Aquesta exposició vol mostrar la (in)visible dificultat associada a la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic posant en valor el paper de la dona en l’evolució social i tecnològica de la societat.
Exposició dissenyada per la Universitat de Vic, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia i HP 

Activitat complementària dirigida a instituts: xerrada - presentació d el'exposició dimarts 17 de maig, a les 11 h, a càrrec de Núria Salán.

Biblioteca Pompeu Fabra. Del 9 al 31 de maigTallers i xerrades

Tallers Xnergic

Introducció a la robòtica amb l'Otto Diy
Biblioteca Pompeu Fabra, dilluns 9 de maig
Biblioteca Antoni Comas, divendres 20 de maig

Dibuix digital
Biblioteca Antoni Comas, divendres 13 de maig

Animació amb Blender
Biblioteca Pompeu Fabra, dilluns 16 de maig

Modelat de personatges amb Blender
Biblioteca Pompeu Fabra, dilluns 23 de maig

A les 9.30 h
Activitats dirigides a Centres Educatius de Secundària


Xerrada i presentació de l'exposició

L’enginy (in)visible
Aquesta xerrada vol posar en valor el talent històric i actual de les dones a la ciència i a la tecnologia. Es posa en relleu la poca visibilitat de la dona a l’àmbit tecnològic i com encara s’arrosseguen estereotips que no afavoreixen l’apropament de la dona a les titulacions tecnològiques. Durant la xerrada es farà fer un repàs històric de les fites més importants aconseguides per les dones.
A càrrec de Núria Salán, doctora en Ciències dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica, professora de la UPC-Terrassa i actual presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.  

Biblioteca Pompeu Fabra,  dimarts 17 maig a les 9.30 h

Activitats dirigides a Centres Educatius de Secundària

Xerrada

5G, metavers... què està passant?
Hi ha diferents factors que estan canviant el món, i un d'ells és la tecnologia. Estem vivint la transició d'una societat industrial cap a una societat digital, i en aquesta sessió prendrem perspectiva de conjunt per entendre el moment. Parlarem de tecnologia, però també de geopolítica, de negocis, de moviments ciutadans i de relacions socials. Mirar d'on venim i on som, per albirar cap on anem i construir opinió de si anem bé o malament, i què cal fer.

A càrrec de Genis Roca, especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital. Assessora empreses i governs de diferents països.

Biblioteca Pompeu Fabra, dimecres 18 de maig, a les 19h. Accés lliure