El repte de les biblioteques de Mataró per a nois i noies

Us proposem un repte de lectura ben divertit i estiuenc!

Ei! Vols passar un estiu ben divertit i entretingut des de casa i a la biblioteca? 

Et proposem que participis en aquest repte de lectura on descobriràs un munt de contes, revistes, còmics i molts més llibres ben interessants. També que la biblioteca és un lloc on les hores poden passar volant i on pots compartir les teves descobertes amb les bibliotecàries i amb altres nois i noies. 

Supera els 20 reptes (enigmes, missatges secrets, manualitats, passatemps...) i entra a formar part de la comunitat dels lectors genials de les Biblioteques de Mataró. 

Per cada repte superat et donarem un cromo per completar el teu àlbum.

Vine a la biblioteca i t’explicarem amb detall com funciona aquest repte!

Tens temps fins al 10 de setembre de 2021 per completar el teu àlbum. Adreçat a nois i noies de 6 a 12 anys.

Anima't a participar! Forma part del grup dels lectors genials.


PARTICIPA!

Envian's fotografies i vídeos a les xarxes socials de les bibliosmataro: Instagram, Facebook i Twitter: #estiuibiblios #bibliosmataro #fomentlectura #lectorsgenials .

Volem saber com va el teu repte!

Escriu-nos a l'adreça reptelecturabibliosmataro@gmail.com

Ens coneixem?

Com et dius? Quans anys tens? Quina és la música que més t'agrada? Volem saber quants lectors i lectores genials tenen ganes de participar en aquest repte. Explica'ns qui ets i què t'agrada!! Clica aquí

Ja tenim els i les primeres lectores genials, voleu conèixer els seus noms? Us els/les presentem: l'Edgar, l'Iu, la Laia, l'Héctor, l'Adrià, l'Arnau, l'Aina, l'Aniol, la Xin Ying, la Queralt, en Martí, la Valeria, la Maria, la Jana, en Yannick, en Kuba, l'Àlex i molts altres que s'aniran presentant!

Les seves cançons preferides són: la de la peli Paw Patrol, algunes d'en Michael Jackson, la majoria del grup Oques grasses, Oh my god, la de la peli de la Bella i la bèstia o el Tick tock de Clean Bandit and Mabel.

 

Comencem!

1. Vine a les biblioteques i demana el teu àlbum de cromos i el teu carnet de lector genial

2. Des de la biblioteca o des de casa entra a cadascun dels reptes que et proposem més avall.

3. Per cada repte superat podràs aconseguir un cromo per completar el teu àlbum. Abans, però, hauràs de demostrar a les bibliotecàries que has superat el repte!

4. Quan hagis completat el teu àlbum podràs descarregar el teu diploma per demostrar que formes part de la comunitat dels LECTORS GENIALS de les Biblioteques de Mataró.

Som-hi!

Vols veure com és l'àlbum? Clica aquí!

Els reptes de lectura!

ATENCIÓ! Estaran actius des del 28 de juny fins al 10 de setembre

Descobreix el Món Gènius!

Gènius és el portal virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona pensat per als nois i noies.

Quatre personatges són els protagonistes que t'ajudaran a descobrir tot el que hi pots trobar: en Gènius, un nen mogut i eixerit; la súperheroïna Valentina, curiosa i atrevida; el robot Bit, que té una gran memòria, i la mascota PlayMe, mig animal mig consola, que no es cansa mai i és alegre i entusiasta. 

Al Gènius hi trobaràs recomanacions, jocs, seccions especials sobre molts temes interessants i moltes altres coses! A què estàs esperant? Entra i descobreix la colla del Gènius.


QUÈ HAN LLEGIT ELS LECTORS GENIALS? 

Aquí pots explicar-nos quins llibres has llegit i fer recomanacions perquè els altres lectors genials descobreixin noves lectures i visquin noves aventures.

SOM-HI!

Aquests són les primeres recomanacions:

HAS ACABAT? DESCARREGA EL TEU DIPLOMA! 

Has superat tots els reptes? Has descobert un munt de llibres nous? Doncs... FELICITATS!!! 

Ara sí que podem dir que ets una lectora genial!

Vine a buscar el teu diploma a la biblioteca o descarrega'l, emplena'l i fes-te una foto amb ell. No t'oblidis de penjar-la a les xarxes socials!

Diploma de lector genialDiploma de lectora genial

No n'has tingut prou? En vols més?

Si ho vols també pots participar a la campanya Guanyem un estiu lector del programa LECXIT, de la Fundació Bofill.

Vine a les biblioteques i demana el teu kit lector amb més propostes engrescadores. T'animes a seguir fent d'aquest estiu un estiu lector?