La Petita Hora del Conte

Programació setembre - desembre 2022

La petita hora del conte: són sessions especials dirigides a famílies amb nadons de fins a 3 anys per introduir-los al meravellós món dels contes, de la música, les titelles...

Bel Olid autora

Miqueló el mariner
Dissabte 24 de setembre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

Farem un viatge musical amb l’ajuda d’un Kamishibai, l’acordió i petits instruments de joguina per la història d’en Miqueló el mariner que navega acompanyat de la seva capseta de música. Cantarem cançons de mariners, de bressol, balls manetes… Una sessió tranquil·la i musical plena de descobertes.

A càrrec de Marta Catalán

Dia d'inscripció: a partir del 9 de setembre.

Edat recomanada: de 12 mesos a 3 anys.


Contes que respiren calma
Dimarts 27 de setembre, a les 17.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra

Al principi eren cinc amics i tots semblaven esperar alguna cosa darrere la finestra: la lluna, el vent, la neu o res en especial... En aquesta sessió, serà l’infant qui observarà com els protagonistes esperen, i veurà la il·lusió de cadascú d’ells quan passa allò que esperen.

A càrrec d' Olga Cercós

Dia d'inscripció: a partir del 12 de setembre.

Edat recomanada: de 18 mesos a 3 anys.

foto de la persona que realitzarà l'activitat

Coloríssim
Dimecres 5 d'octubre, a les 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas

Blau, lila, verd, taronja, groc, vermell, marró, rosa, morat... quants colors! El món està ple de colors, voleu descobrir-los amb un munt de contes, cançons i titelles de tots colors? Som-hi!  La Cristina us explicarà històries sortides de caixes colorides i cantarem cançons protagonitzades per tots els colors, descobrint d’aquesta manera quin color té cada cosa. Un espectacle visual i plàstic pels més petits, per divertir-se i meravellar-se amb la màgia dels colors.

A càrrec de Creixent amb Art

Dia d'inscripció: a partir del dia 20 de setembre.

Edat recomanada: de 6 mesos a 3 anys.

Contes i tresors
Dissabte 8 d'octubre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

L' Alma, amb tacte, gràcia i humor descobrirà als més menuts històries quotidianes, conegudes i familiars. Acompanyada de música, cançons, objectes i titelles.

A càrrec d' Alma i la Mar de Contes

Dia d'inscripció: a partir del 23 de setembre.

Edat recomanada: de 12 mesos a 3 anys.

Objectiu: la lluna
Dimarts 11 d'octubre, a les 17.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra

Escoltarem una bonica faula que parla de l’amistat, la solidaritat i l’amor. La petita tortuga s’ha enamorat de la Lluna i vol fer-li un petó. Creuarà mar i muntanya per arribar fins a ella, i en el camí farà molts amics que l’ajudaran a complir el seu objectiu: arribar a la Lluna.

A càrrec de Glòria Arrufat

Dia d'inscripció: a partir del 26 de setembre.

Edat recomanada: de 12 mesos a 3 anys.

cia sifo

Vermell, groc i marró... de tardor!
Dimecres 26 d'octubre, a les 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas

A davant de la casa de la nena petita Nina Nana hi ha un arbre de fulles de color de tardor. Fulles seques, cric crac, fulles sonores, cric crac crec, que la Nina Nana fa sonar amb els seus peus. Contes populars de tradició oral acompanyats d’un ukelele i petits instruments de percussió per cantar en to de groc, vermell i marró.

A càrrec de Cia. Sifó

Dia d'inscripció: a partir de l'11 d'octubre.

Edat recomanada: de 6 mesos a 3 anys.
A cau d’orella
Dissabte 22 d'octubre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

En un veïnat molt especial, amb un gall i una gallina, un forçut que no té por del lleó, una nina dalt del cotxe que repica picarols i molts altres personatges i cançons per jugar entre pares i nadons. L’acordió i petits instruments ens acompanyaran en aquest viatge sensorial i musical per balls manetes i jocs de repetició tradicionals.
 Amb “A cau d’orella” pares i nadons viuran una experiència conjunta que després podran seguir desenvolupant a casa.

A càrrec de Marta Catalán

Dia d'inscripció: a partir del 7 d'octubre.

Edat recomanada: de 12 mesos a 3 anys.

Llums i colors
Dimarts 25 d'octubre, a les 17.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra 

Un espai preparat per experimentar, descobrir i, sobretot, jugar amb la màgia de la llum i els colors. Hi trobareu una varietat d’elements que us permetran descobrir i crear amb la llum i els colors: un racó de fluorescències on jugar amb la llum negra, múltiples llanternes i elements com mocadors de colors o papers de seda, o un retroprojector preparat per investigar i crear amb calma a través dels colors i la llum.

A càrrec de Bambú és Joc

Dia d'inscripció: a partir del 10 d'octubre.

Edat recomanada: de 10 mesos a 3 anys.

Dalt del cel
Dissabte 5 de novembre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

El cel desperta la curiositat de petits i grans. En ell hi conviuen personatges com el sol, la lluna, els llamps, els núvols i l’arc de Sant Martí. "Dalt del Cel" és un espectacle divertit i tendre que ens farà vitjar molt amunt a través de petits contes, cançons i titelles. Tot un seguit de boniques històries perquè ens embolcallem de la màgia del cel.

A càrrec de Creixent amb Art

Dia d'inscripció: a partir del 21 d'octubre.

Edat recomanada: de 6 mesos a 3 anys

Ballmanetes
Dimarts 8 de novembre, a les 17.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra

Tenim un munt de dubtes, però moltes ganes de crear bons moments, unes experiències boniques, amb els nostres fills, que teixeixin aquest vincle afectiu fort que serà la xarxa que nosaltres i els nostres fills compartirem per sempre, i que ens ajudarà en moments difícils. Acompanyar-vos ens aquests moments plens d’entusiasme és un plaer. Aquesta sessió està pensada perquè els pares se’n portin una bona colla de bons recursos per gaudir a casa.

A càrrec de Montse Dulcet 

Dia d'inscripció: a partir del 24 d'octubre.

Edatd recomanada: de 0 a 3 anys.

Contes i experiències: textures
Dimecres 16 de novembre, a les 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas

Després d’haver fet un viatge pel cos dels menuts, tot acompanyant en Herve petit cap al Japó, coneixerem la gateta Enriqueta. La gateta Enriqueta ha d’anar a dormir, esta tan emocionada llegint un conte, que no hi vol anar, però ha de fer cas i trobar el llitet adequat esdevé un altre joc molt divertit.

A càrrec d’Elisabeth Ulibarri

Dia d'inscripció: a partir de l'1 de novembre

Edat recomanada: de 0 a 3 anys.

Contes sobre la pell
Dissabte 19 de novembre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

En els contes sobre la pell, les nostres mans es convertiran en animals que s’enamoren, en pluja i neu, en pintors i cuiners... i així podem continuar fent massatges quan els nadons comencen a explorar i ens permeten una mica més de joc i expressivitat. La combinació ideal entre el massatge infantil i la literatura per petitons. 

A càrrec de Bambú és Joc

Dia d'inscripció: a partir del 4 de novembre.

Edat recomanada: de 2 a 18 mesos.

L’hora del bany
Dimecres 30 de novembre, a les 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas

Què divertit és banyar-se si ho convertim en un joc! Xip xap xip xap, em rento les manetes; Xip xap xip xap, em rento tot el cos. Omplirem bé la banyera, aigua i una mica de sabó. Aviat tindrem bombolles, volem pompes de sabó! També rentarem la nina, guaita no es descoloreixi tampoc; i els aneguets neda que neda es capbussen sense por. T’ho creguis o no, dins l’aigua, fins i tot neda un peixet; i navega sense pressa un vaixell fet de paper. I al final totes ben netes, després de tantes cançons, ballarem una estoneta a ritme d’acordió.

A càrrec de Cia. Patawa

Dia d'inscripció: a partir del 15 de novembre.

Edat recomanada: d’0 a 3 anys.

Contes de gotes i núvols
Dimarts 13 de desembre, a les 17.30 h
Biblioteca Pompeu Fabra

Volarem entre els núvols i veurem sortir el sol, jugarem amb les papallones i saludarem els ocells. Cantarem quan plogui i jugarem amb l’arc de Sant Martí, i quan arribi el fred ens abrigarem i gaudirem dels suaus i blancs flocs de neu. I quan el sol marxi i arribi la nit, i el cel s’ompli de petits estels, somiarem que volem amb un globus “A la voreta dels núvols”, a dalt del cel.

A càrrec d'Alma i la mar de contes

Dia d'inscripció: a partir del 28 de novembre.

Edat recomanada: de 12 mesos a 3 anys.

A la voreta dels núvols
Dissabte 17 de desembre, a les 11.30 h
Biblioteca Popular

Volarem entre els núvols i veurem sortir el sol, jugarem amb les papallones i saludarem els ocells. Cantarem quan plogui i jugarem amb l’arc de Sant Martí, i quan arribi el fred ens abrigarem i gaudirem dels suaus i blancs flocs de neu. I quan el sol marxi i arribi la nit, i el cel s’ompli de petits estels, somiarem que volem amb un globus “A la voreta dels núvols”, a dalt del cel.

A càrrec de Cia. Patawa

Dia d'inscripció: a partir del 2 de desembre.

Edat recomanada: de 0 a 3 anys

Miniritmes
Dimecres 21 de desembre, a les 17.30 h
Biblioteca Antoni Comas

Espectacle-taller interactiu de música, ritme i percussió amb la finalitat d'oferir una activitat encarada a la relació entre el ritme, la música i el moviment amb el gaudi i l'aprenentatge musical. Una activitat de sensibilització musical carregada de propostes interactives, conduïdes per la tallerista a mode d'espectacle, i enllaçades entre sí per tal que els espectadors se sentin en tot moment captivats i fascinats per l'activitat.

A càrrec de Paula Lladó

Dia d'inscripció: a partir del 6 de desembre.

Edat recomanada: de 0 a 3 anys

Inscripcions

Per participar a La Petita Hora del Conte cal realitzar inscripció prèvia a les Biblioteques de Mataró 15 dies abans de la data de la sessió. Les inscripcions es realitzaran per telèfon, per correu electrònic i presencialment a les biblioteques corresponents: 

Biblioteca Pompeu Fabra | 937 412 920 | b.mataro.pf@diba.cat

Biblioteca Antoni Comas | 937 022 813 | b.mataro.ac@diba.cat

Biblioteca Popular | 937 582 483  | b.mataro.p@diba.cat

L'infant ha de tenir el carnet de la biblioteca. Places limitades.